Montážní práce X zednictví

• (neregistrovaný)

21. 2. 2010 17:16

Dobrý den,
    klient montuje plastová okna, má jak živnost. list na zednictví, tak na dokončovací stavební práce. Kam správně tuto činnost zařadit? Okna se musí začistit, to by mohlo spadal pod zednictví, tj. 80% paušálu. Ale lze zařadit celou činnost jako řemeslnou? Skoro se obávám, že ne. Najdu někde definici řemeslné živnosti "zednictví"? Jaký na to máte názor? Nebo by musel text faktury znít "zednické práce při montáži oken"? Prosím poraďte, jak z toho nejlépe ven.
    Díky.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 2. 2010 17:26

pája

Re: Montážní práce X zednictví
      Já osobně si myslím, že uváděné dvě živnosti na toto úplně stačí. Vezměte si NV č. 278/2008 Sb., tam jsou uvedeny obsahové náplně všech platných živností podle jednotlivých kategorií a tam si najděte to, co Vás zajímá.

• 21. 2. 2010 17:32

J.P. (neregistrovaný)

Ano, to určitě stačí, ale šlo mi o to, jestli mohu dát na tuto činnost paušální výdaje 80 % - které splňuje jen zednictví (=řemeslná živnost), nikoliv dokončovací stavební práce (=volná živnost) - tento oříšek potřebuju rozlousknout. Nebo jestli by se faktury musely předělat na zednické práce, nikoliv montážní.
      Děkuji za ochotu.

• 21. 2. 2010 17:35

pája

tak jsem to proštudoval podrobně za Vás a poslušně hlásím, že obsahem řem.živnosti zednictví je mimo jiné....osazování zárubní, OKEN, zábradlí atd.....
      takže to tam patří, najděte si to v tom NV.

• 21. 2. 2010 17:47

J.P. (neregistrovaný)

Děkuji za ujištění, také jsem to našla, to jsem moc ráda, že mohu dát 80 % výdajů.
      Mockrát děkuji a krásný večer.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).