Re: DPH z obědů moc PROSÍM!
a ona to účtovala 221/335 - vždy nám cenu obědu srazila ze mzdy jako srážku.
Re: DPH z obědů moc PROSÍM!
My platíme za obědy bez DPH,jídelna není plátcem DPH.Někde jsem četla,že 20% je,když zaměstnavatel s tím má ještě nějakou práci-tzn.nachystá to např.v závodní jídelně atd....ale my vůbec nic takového neděláme.Jen příjdeme na oběd do školní jídelny a nám pak příjde poštou faktura.Jde mi o to,že vůbec nevím jak to zaúčtovat,aby se mi to teda zobrazilo v přiznání DPH.Když už se teda něco takového platí..děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
21. 2. 2010 22:51
Přeji pěkný večer,prosím o radu. Jedná se o novelu zákona o DPH - co se teď řeší - DPH z obědů. Hledala jsem už v historii,ale moc z toho chytrá nejsem. My jsme s.r.o. a zaměstnanci chodí na obědy do školní jídelny,která je v blízkosti našeho sídla.Šk.jídelna není plátcem DPH.Každý měsíc nám fakturuje obědy. Bohužel jsem musela kvůli špatnému zdravotním stavu kolegyně náhle přestoupit z personálního,než někoho příjmeme,takže jsem nebyla ani na školení DPH.A jak nám kalendář říká,tento týden se odevzdávám DPH za leden...Tak se obracím na tyhle stránky a doufám že se najde někdo,kdo mi poradí, jak mám postupovat s výpočtem a případným zaúčtováním. Původně účtovala - na MD 45% 335, 55% 527 a celková částka na D 321. Moc Vám všem předem děkuji!!!