JE opravdu nižší daň z převodu nem.u dru

• (neregistrovaný)

22. 2. 2010 10:10

Prosím,je pravda,že pokud se prodává byt ještě v titulu vlastnictví družstevního,tak pak je nižsí daň z převodu nemovitosti?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 2. 2010 11:00

pája

Re: JE opravdu nižší daň z převodu nem.u
      jestliže je byt ve vlastnictví bytového družstva, tak he nelze prodat, převádí se členský podíl v BD a práva a povinnosti člena BD.

• 22. 2. 2010 12:44

Ilča (neregistrovaný)

Jde o to,že chceme koupit byt,který je zatím ve vlastnictví družstevním,ale údajně brzy přejde do osobního.A majitelka toho bytu nám tvrdí,že by to chtěla prodat ještě jako družstevní,že údajně to bude levnější na dani z převodu. A my tedy údajně na to můžeme dostat hypotéku,protože je přislíbeno,že to v tomto roce přejde do osobního vlastnictví.
      Nikde jsem to bohužel nenašla takto uvedené a proto se ptám. Děkuji moc.

• 22. 2. 2010 15:02

pája

ANO, to lze takto zařídit, protože se nedělá žádný odhad a smlouvu o převodu čl.práv a povin. lzer zpracovat bez uvedení ceny, o té se může udělat zvlášť dohoda o vyrovnání, toto se pouze do smlouvy uvede, že strany jsou vyrovnány a pak se daň platí ve výši odpovídající cene v dohodě- kterou si sjednáte sami.

A my tedy údajně na to můžeme dostat
      >hypotéku,protože je přislíbeno,že to v tomto roce přejde
      >do osobního vlastnictví.

Takto se to praktiukje, už jsem se s tím taky setkal.
      >Nikde jsem to bohužel nenašla takto uvedené a proto se
      >ptám. Děkuji moc.
      Rozhodně převod čl.práv a pov. je jednoduchá záležitost, pouze smlouvu na BD a je to hotovo, kdežto kupní smlouvu na byt.jednotku musíte do KN atd.Takže je to pro Vás výáhodnější a rychlejší a v praxi, pokud se správně dohodnete,i lacinější.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).