Re: Vratka DPH z EU - účtování SPĚCHÁ!!!
Fakturu bych vrátila pol. k přepracování bez dph, teprve
pak zaplatila. Pokud by neopravili, zdaním tady i s jejich
dph + - = 0
Re: Vratka DPH z EU - účtování SPĚCHÁ!!!
Protistrana se k tomu postavila tak, nebo mi to alespoň říkal klient, že mu vrazili do ruky fakturu s jejich DPH a pokud chce, tak ať si zažádá o vratku. To se mu ale nyní moc nechce, chce počkat, jestli se mu ještě něco od poláků nenahromadí, aby nemusel žádat jen o 3.000 Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
22. 2. 2010 11:06
Dobrý den, klient mi dodal fakturu od polského dodavatele. Oba jsou plátci DPH, ale polák vystavil fakturu i s jejich DPH. Klient ještě neví jestli si bude nárokovat vratku nebo ne, protože se jedná o relativně malou čásku, ale do nákladů celou částku zatím dávat nemám, proto bych Vás chtěl požádat o radu jak nyní teďka účtovat, a jestli se mi toto nějak promítne v přiznání k DPH.
Předpokládám, že bych měl účtovat ...
Doprava 518/321 ... částku přepočtu kursem ČNB.
DPH 378/321 ... také přepočítám kursem ČNB.
Poté se uvidí jestli bude žádat o vratku, pokud ne, tak částku z 378 přeúčtuju do nákladů a kursový rozdíl do výnosů/nákladů...
Vše se mi v přiznání k DPH nikde nepromítne...
Uvažuju správně???
Předem děkuji za odpovědi a názory.