Re: OSVČ - přerušen na OSSZ ale ne na ŽÚ
No já se dnes nenápadně ptala, a řekli mi, že je potřeba se tam stavit a vzít sebou papír ze živnosťáku, že to má obnovený. Taky mě napadlo, že by to mohl třeba na měsíc přerušit a pak obnovit a s tím novým potvrzení to udělat. Jen nevím, jestli je na obnově napsáno jen datum obnovení nebo i předchozího přerušení.
Re: OSVČ - přerušen na OSSZ ale ne na ŽÚ
Na sociálku nemusí nosit živnostenský list, jsou schopný si ho vytisknout z centrální databáze. Odhlásit na sociálce se může v případě, že nepodniká a nemá žádné příjmy z podnikání, v tomto případě není podmínkou přerušení na ŽÚ. Ukrajinci to tak dělají běžně, odjedou na Ukrajinu a odhlásí se na sociálce na 2 měsíce, pak se vrátí a zase se přihlásí. Živnosťák jim přitom běží dál.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
22. 2. 2010 14:58
Dobrý den,
klient přerušil živnost v roce 1999 na OSSZ a zdrav. poj., ale nyní jsem zjistila, že nepřerušil na živnostenském úřadě. Daňová přiznání od roku 1999 nemá - nepodnikal. Na zdravotní pojišťovně je také přerušen a platí si pojištění jen jako samoplátce .Nevím co stím. Pokud bude chtít začít znovu podnikat od 1.3.2010 , budou po něm chtít ze ŽÚ potvrzení, že obnovil živnost. To ale nedostane, protože ji vůbec u nich nepřerušil. Jde mi o to, aby po něm nechtěli doplatit pojištění za těch 10 let. Stačilo by četné prohlášení že nepodnikal a že to zapomněl na ŽÚ přerušit? Jde o jeho nedbalost, ale doplácet 10 let za to, že vlastně nic nedělal se mi taky nelíbí.
Děkuji Monika