Re: daňové přiznání
http://www.penize.cz/18682-danove-priznani-a-osvc-prijmy-z-podnikani-pronajmu-a-kapitaloveho-majetku
na výše uvedeném odkaze (sice starším, ale snad se na tom nic nezmněnilo), jsem našla, že při zrušení živ.pojistky z níž byla uplatněna daň.sleva (odečet daně), se dosud uplatněná úleva dodaní v roce zrušení pojistky. Tzn. měla byste podat dodat.přiznání za rok 2008. Vzhledem k tomu, že jste si odečet daně uplatnila již v roce 2001 a 2002, řekla bych se jedná již o promlčené daně (daň.doměřitelnost zaniká po 5ti letech), tzn.i kdyby Vám FU daň doměřil, na Vaši žádost by měl od požadavku na vrácení daně ustoupit (ze zákona), protože tento rok je již promlčený.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
22. 2. 2010 16:56
Prosím o radu, na konci roku 2008 zrušeno životní pojištění, ale za rok 2001 a 2002 uplatněn odečet ze základu daně. Už v roce 2009 jsem si měla asi podat daňové přiznání, jak nyní postupovat? Vyžádala jsem si potvrzení o příjmech za loňský rok a nevím kde do daňového přiznání napsat tento odečet ať mám daně v pořádku. Nebo raděj zajít za nějakým daňovým poradcem, ať mi zpracuje daň přiznání, nechci se za pár let dostat do problémů kvůli špatně zaplaceným daním
Děkuji moc