Re: Student - Aukro a zdanění
Děkuji za odpověď, ještě se chyci zeptat, jaktože "nic nezaplatím"?
Zde mluvím o roku 2009; v roce 2008 jsem taky něco prodal, ale nepřesáhlo to 20 000Kč, o kterých všichni mluví, doufám, že to zpětně řešit nemusím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
23. 2. 2010 0:29
Dobrý den,
jsem student VŠ, momentálně trochu vyděšený okolo zpráv o Aukru a Finančním úřadu. Nemám Živnostenský list a ani ho nechci -od říijna jsem na Aukru nic neprodal. Od ledna do října tam mám prodaných kolem 120 předmětů (listopad, prosince 0; někdy tam jsou měsíce, kdy je prodán pouze 1 předmět, jindy 15, maximum za měsíc asi 35, prostě nárazově) za celkovou prodejní sumu kolem 35 tisíc. Některé věci jsou jen harampádí, co se podařilo prodat (staré knihy, části počítače), většinu však tvoří počítačové hry - většinu jsou koupil z druhé ruky (část i přes aukro) buď ve větším množstí a něco si nechal zbytek prodal jako nepotřebný nebo koupil - dohrál (popř vyzkoušel a zjistil, že mi nebaví) a opět prodal. Několik předmětů (nejen PC hry) bylo nových a originálně zabalených a tedy nepoužitých. Některé věcí se mi sešli vícekrát, tudíž jsem je prodával několikrát (max. asi 3krát). Teď se chci zeptat - má tedy podávat nějaké daňové přiznání? Čekat jestli mi napíše finanční úřad? Popř. kolik mě to může stát?
Všem předem děkuji za odpověď