Re: Nedoplatek při ročním zúčtování daně
Moc děkuji za odpověď. Také je mi to divné, ale zaměstnanec k nám nastoupil 1.6., tak jsem sečetla údaje od minulého zaměstnavatele s našimi. Žádná záloha na daň mu nebyla sražena a uplatňuje daňové zvýhodnění na dvě děti. Myslíte, že je někde chyba?
Nejspíš máte hokej někde v daňových bonusech. Překontrolujte to.
Ano, mám. Daň po slevě na dani je 7.680, sražené zálohy jsou 0, nárok na daňové zvýhodnění 12.460, z toho se mi vypočítala v ř.24 sleva na dani 7.305 a z toho plyne ř.25 daňový bonus 5.155. Daň po slevě ř.26 tedy činí 375. Když sečtu do ř.28 daňové bonusy od obou plátců (my - 5155 + bývalý zam. - 8045), dostanu částku 13.200. Potom vznikne nedoplatek ve výši -8.420. Můžete mi poradit, prosím?
Všem Vám upřímně děkuji za pomoc, opravdu to bylo v těch dětech, zapomněla jsem to překontrolovat a program počítal pouze měsíce uplatněné u nás... Po opravě mi vychází + 480,- Kč, což vypadá reálněji.
Byl to pro mě nestandardní případ, protože zaměstnance téměř neměníme, od doby zavedení daňových bonusů a zvýhodnění je to určitě poprvé, proto v tom tak tápu:-( Není nic jednoduššího než u stálého zaměstnance doplnit pouze odpočty úroků nebo částky pojištění a vyúčtování je hotové:-) To jsem měla doposud, proto mě omluvte za základní nedostatky, prosím...
Je však úžasné vědět, že v případě nesnází existují ochotní a vstřícní "kolegové", kteří rádi pomohou, za což Vám patří můj veliký dík a obdiv za znalosti. Mojí hlavní náplní ve firmě je úplně něco jiného a mzdy jsou taková vedlejší činnost (hobby):-)))
Přeji Vám úspěšný pracovní týden a všechno dobré.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
23. 2. 2010 9:30
Pokud zaměstnanci při výpočtu daně a daňového zvýhodnění vyjde nedoplatek, tzn. "částka s mínusem", doplácet nic nemusí, je to tak? Stalo se mi to poprvé, proto si nejsem úplně jistá.