Re: Přístup pro účetní do datové schránk
Tak na infolince mi řekli, že lze nastavit Pověřenou osobu, která musí mít možnost vyhledávání v seznamech a psát zprávy. Pak jí lze omezit číst zprávy, číst zp. do vl. rukou a vydět seznam zpráv. Osoba se přidává v nastavení schránky. Není ale přidána hned, ale přihlašovací údaje přijdou poštou. Takže poslat tímto způsobem lednové souhrné hlášení už nestihlu :-(
Tak zkuste přes portál, pokud teda máte podpisový klíč, stačí si tam jenom přidat službu ( já mám EL, přihlášky a odhlášky na OSSZ)
Prosím:))) pomoooc, jak poslat souhrnné hlášení, jsem se zaradovala, že to pošlu přes stránky MFCR, ale nemám podpis.. a to asi nejde.. .?:))) vím, že se ptám trošku hodně scestně, ale je to pro mě docela na hlavu:))))
Krásně jsem si to vyplnila.. vytiskla... ale jak to odeslat???
Takové funkce řeší speciální programy pro komunikaci s DS. Používání webového rozhraní je podle mě pouze nouzové řešení, je lépe si pořídit speciální komunikační program, který zprávy i archivuje (v systému DS vydrží zpráva pouze 90 dnů). Existují i neplacené verze např. http://www.csh.cz/komunikaceds.asp a i mnohé placené s dalšími rozšiřujícími funkcemi než má webové rozhraní. V takových programe je možné nastavit přístupová práva pro různé uživatele.
Takové funkce řeší speciální programy pro komunikaci s DS. Používání webového rozhraní je podle mě pouze nouzové řešení, je lépe si pořídit speciální komunikační program, který zprávy i archivuje (v systému DS vydrží zpráva pouze 90 dnů). Existují i neplacené verze např. http://www.csh.cz/komunikaceds.asp a i mnohé placené s dalšími rozšiřujícími funkcemi než má webové rozhraní. V takových programe je možné nastavit přístupová práva pro různé uživatele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 2. 2010 9:39
Máte prosím zkušenost, jestli je možné nastavit omezený přístup do datové schránky pro účetní, aby mohla jen posílat souhrné hlášení??