Re: mohu účtovat na základě kupní smlouv
Samozřejmě ano. Kupní smlouva - pokud má potřebné náležitosti - je účetní doklad jako každý jiný. Je celkem jedno, jestli na koupi majetku X máte fakturu nebo kupní smlouvu. Na základě kupní smlouvy nejspíš neodečtete dph, ale do majetku klidně zařaďte a odepisujte. Pohlídejte si jen doklady o úhradě - placeno bankou či hotově?
Já jsem zaúčtovala kupní smlouvu jako FAP 042/321,potom zařadila.Asi k té poř.ceně budete mít poř.náklady(techn.prohlídka,přepis auta,registrace..)To vše dejte na 042/211 a potom 022/042
děkuji a chci se ještě zeptat, k té tiskárně, kupní smlouvu dám jako FAP 042/321, mám fakturu za nákup toneru do tiskány, takže ji asi dám 042/321 a ne 501/321, tím se mi ta 042 zvýší, a já tu zvýšenou cenu převedu na 022/042 a tu taky odepíšu? jestli jsem to teda dobře pochopila
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
23. 2. 2010 11:31
Prosím o radu. Mám dvě kupní smlouvy. Předmětem koupě je os. auto, ve druhé je předmětem koupě tiskárna, mobil, notebook. Žádné jiné doklady k tomu nemám. Mohu to zaúčtovat? A mohu to odepisovat? děkuji za odpověď