Re: Fap 2009 úhrada v hotovosti 2010
Dobrý den,
DPH jste mohla uplatnit už v prosinci 2009 (případně ve 4.Q 2009). Pokud jste tak neučinila, můžete si DPH uplatnit nyní.
Daňová evidence
Daně z příjmů se tato faktura týká až teprve v roce 2010 a přiznání není potřeba měnit
Účetnictví
Faktura spadá do roku 2009 a tedy pokud ji chcete uvést v daňově uznatelných nákladech roku 2009, musíte podat OPRAVNÉ daňové přiznání. V tomto případě to nebude ze strany FÚ penalizované.
Dodatečné přiznání byste podala teprve po zákonné lhůtě pro podání přiznání, tj. ve vašem případě asi po 31.3.2010.
Re: Fap 2009 úhrada v hotovosti 2010
Tak to mi poradili takto, jak píšu výše, ale teď Bůh ví, jestli je to dobře. Nahoře v diskuzi je podobný případ, tak to budu sledovat, třeba se ještě někdo vyjádří. Ten účet 383 je výdaj příštího období, tak by to teoreticky mohlo jít takhle účtovat, když to platíme až letos a dodatečné tedy nepodávat... Raději ještě počkám na další rady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
23. 2. 2010 12:57
musím podat dodatečné jestliže jsem obdržela fap v 12/2009 (na dobírku)? - dph jsem si uplatnila 12/2009 a úhrada byla až v roce 2010.