Re: nemocenská
Od 1.2. on už není vaším zaměstnancem, takže náhrada od zaměstnavatele mu nenáleží. Až od 15. dne nemoci mu bude platit nemocenskou sociálka - zašlete jí díl č. IV a lístek na peníze nebo uschopnění (díl č. V) a soupis výdělků, ze kterých sociálka vypočítá nemocenské dávky. Na evidenčáky už zaměstnavatel nemoc po skončení prac. poměru nezapisuje.
Děkuji Vám mnohokrát,já jsem hned psala, že to opravdu neznám, spadla jsem do toho všeho rovnýma nohama a plácám se. Já jsem si trošku myslela,že tam je nějaká ochranná lhůta.
Ale ano ona tam je 7 dní, a kdyby do této doby neomarodil, tak nebude mít nárok na nemocenské dávky od 15. dne. Do 15. dne je to náhrada mzdy od zaměstnavatele, nikoli nemocenská, takže logicky nemůže prvních 14. dní pobírat nic. Tohle je o logice , nikoli o znalostech.
Ještě jednou Vám děkuji,ale z Vašeho přístupu je mi dost smutno, protože jste mě docela shodila. Já zase tak úplně blbá nejsem, dělám účetnictví několika firmám, zatím (po kontrolách FÚ) bez chybiček. Mzdovou účetní nedělám, jen jsem se k tomu připletla.Takže se omlouvám za trapný dotaz a pravděpodobně s již nikdy na tomto fóru radši neukážu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
23. 2. 2010 14:03
Zaměstnanec ukončil PP 31.1.2010 dohodou. Od 4.2.10 je nemocen, nikdy jsem nemocesnké nepočítala, takže to opravdu neznám. Prosím o radu:
4. - 6.2. neplacené 3 dny
7. - 17.2. platí zaměstnavatel (do 14 dnů)
18.2. a dále OSSZ
Pokud ukončil PP 31.1.10, tak jak zapíšu 1.-3.2. (doba po ukonč.PP). Také jsme ihned odeslali Ev.list (moc brzy), ale teď budu muset napsat ještě jeden?
Děkuji za odpověď.