Re: Základ daně - snížení - dálkový stud
Teď jsem si přečetla dotaz znova a pořádně, odpovídala jsem zřejmě na něco jiného. Myslela jsem, že vám jde o slevu na studenta. Tam nárok máte.
Vám jde asi o § 24, odst. 2, zo)
"výdaje (náklady) vynaložené poplatníkem s příjmy podle § 7 na uhrazení úhrad za zkoušky ověřující výsledky dalšího vzdělávání podle zákona o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání, které souvisí s podnikatelskou nebo jinou samostatně výdělečnou činností poplatníka".
V tom vám, bohužel, neporadím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
24. 2. 2010 3:53
Dobrý večer, měl bych dotaz ohledně snížení základu daně. Pracuji, ale dálkově studuji bakalářský obor na soukromé, vysoké škole. Zajímalo by mě, jestli mám nárok na snížení základu daně a jakou částku (15.prosince mi bylo 26let).
Na FÚ jsem narazil na dva zcela protichůdné názory.. tedy, ano a ne ;-) A potom, aby se v tom poplatník vyznal.
Děkuji za Vaše odpovědi.