prosim nevite nekdo
>Nejak tomu nerozumim,kdyz jsem si srovnala par.18
>odst.3 a par.19 odst1 pism. a, jsme obcanske
>sdruzeni,ktere neni zalozena za ucelem podnikani. Dle jednoho
>paragrafu podlehaji dani z prijmu vzdy clenske prispevky a
>dle druheho paragrafu jsou osvobozene,kdyz jsou
>clenske prispevky dle stanov.Muzete mi to prosim vysvetlit?
Re: prosim nevite nekdo
tak tomu pak nerozumim,koho se tyka par.18 odst.3, kdyz potom par.18 odst.8 pise ,ze tam patri obcanske sdruzeni??
Re: prosim nevite nekdo
Jde o členské příspěvky,které jsou přijaty např. ve vyšší částce,než bylo uvedeno ve Stanovách.Co je nad hranici stanovenou ve Stanovách, to se zdaňuje... Po odst.3 v §18 je ještě odst.4, kde zase opakuje,že příjmy podle stanov nejsou předmětem daně.... Zkrátka OS by nemělo mít ve stanovách uvedenu přesnou výši člen.příspěvků, tak se ochrání před zdaňováním...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
24. 2. 2010 8:11
Nejak tomu nerozumim,kdyz jsem si srovnala par.18 odst.3 a par.19 odst1 pism. a, jsme obcanske sdruzeni,ktere neni zalozena za ucelem podnikani. Dle jednoho paragrafu podlehaji dani z prijmu vzdy clenske prispevky a dle druheho paragrafu jsou osvobozene,kdyz jsou clenske prispevky dle stanov.Muzete mi to prosim vysvetlit?