Re: Prohlášení poplatníka daní
Je s podivem, že jste ho podepsala do září, když je teprve únor. Platnost prohlášení končí dnem ukončení pracovního poměru a následující den můžete podepsat někde jinde. Pozor v případech, kdy budete přecházet uprostřed měsíce. Pokud se nedohodnete jinak, tak slevu uplatňuje první zaměstnavatel a druhý až od příštího měsíce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 2. 2010 15:06
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na následující: jsem studentka a u zaměstanvatele jsem podepsala prohlášení poplatníka daní (růžový papír), a to do září 2010. Nyní ale chci z vlastní vůle pracovní poměr ukončit. Zajímalo by mne, zda v případě, že si najdu nové zaměstnání, mohu znovu růžové lejstro podepsat u nového zaměstnavatele, přestože ho na dané období mám podepsané u bývalého zaměstanvatele. Vím, že slevu na dani lze v jeden měsíc uplatnint jen u jednoho zaměstanavatele, ale pakliže v tomto období u něj již nepracuji, není možné v takovém případě prohlášení podepsat u nového zaměstnavatele? Moc děkuji za odpověď