Dobrý den,
z finančního hlediska bude výhodná dohoda o provedení práce do 150 hodin ročně u každé firmy. Připadá v úvahu i vyřízení živnostenského oprávnění.
Podle mých zkušeností firmy instalují vlastní software pro vedení účta u externí účetní. Software zůstává majetkem firmy. Je to ale třeba dořešit smluvně. Pravidla při případném ukončení spolupráce, předání dat a software apod.
V případě, že byste si vyřídila živnostenské oprávnění, je jednodušší zakoupit program vlastní, který umožňuje vedení několika firem. Může se hodit i v budoucnu pro případné další klienty. Jednoduše stanovíte cenu služeb s ohledem na cenu programu.
Dagmar Kučerová ;)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 8. 2011 12:37
Dobrý den, mám dotaz ohledně legalizace účetního SW a doma používaného PC. Momentálně jsem na mateřské dovolené, jsem zaměstnancem u jedné firmy. Naskytla se mi příležitost vést z domova pro dvě jiné firmy účetnictví. Účetnictví bych vedla doma na svém PC a účetní SW by si dané firmy musely zakoupit. Chtěla bych se proto zeptat, jak správně evidovat PC, který bude můj soukromý a SW, který zakoupí dané firmy a nainstalují ho do mého PC?
A dále bych Vás požádala o radu, jaký pracovněprávní poměr by byl pro mne nejvýhodnější vůči těmto firmám (jsem zaměstnancem jiné firmy a momentálně na rodičovské dovolené) - dohoda o provedení práce..... ?!?
Děkuji Vám za radu.
Hezký den.
Markéta