Re: pojištění a snížení daní
Napsala jsem jen to, co vím od kontrolorky z fú. Dodanit nemusíte, pokud se ty peníze neobjeví u Vás - nevyplatí je přímo Vám. Prostě pokud ty peníze odešle pojišťovna na účet jiné pojišťovny na nové ŽP. Ale nevím, jak to chodí mezi různýma pojišťovnama.
Re: pojištění a snížení daní
Pokud vám bylo vyplaceno odbytné, odkupné musíte zdanit v daň. přiznání v §10 ( je jedno, jestli bylo někam převedeno). Výplata odkupného jednoznačně určuje, že byly porušeny podmínky dle ZDP.
Pokud byla vyplacena rezerva z pojištění a byla převedena na jinou smlouvu pojištění, pak nemusíte dodaňovat nic.
Opravdu to záleží na těch "slovíčkách".
Obecně žádná pojišťovna zatím nepřevede rezervu z pojištění na pojistku do jiné pojiťovny, takže tím se vůbec nemusíte zabývat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
25. 2. 2010 8:26
Dobrý den, 3 roky zpětně jsem si snižovala daň základ - zaplaceným pojistným, třeba jen 2400Kč zbytek do 12000Kč z jiné pojistky, můžu teď tu pojistku zrušit? aniž bych dodanila? myslím, jen tu kde jsem nárokovala \|24OOKč nebo musím za ní založit novou? nebo stačí, že mám jinou? děkuji moc