Re: Nízké výživné
Měl víc jak minimální mzdu. Nezabavitelnou částku ze mzdy počítám z částky na poplatníka, na současnou manželku a na 1 dítě. První třetinu musím srážet na exekuci, která přišla před příkazem výživného a druhou třetinu dávám na výživné. Kdybych mohla na výživné srazit dvě třetiny, vycházelo by to, ale s tou exekucí je to problém. Soud mu teď výživné ještě zvýšil o 300 Kč. Postup výpočtu i pořadí srážek mám dobře na 100%, ověřovala jsem si to u exekutora, na internetové kalkulačce a na soudě.
On to výživné teď doplácí z toho, co mu ze mzdy zbyde, ale nejsem si jistá, jestli to musí dělat, jestli je to povinnost nebo dobrá vůle.
V to snížení bych nedoufala, jsou tam nějaké problémy s bývalou přítelkyní, která si neustále žádá o zvýšení alimentů, zatajovala těhotenství, pak ho přiznala a označila našeho zaměstnance za otce, takže hádky, zloba, pomsta atd. Zkusit by to ale mohl...
Pokud má tak nízkou mzdu, novou manželku a další dítě, pak by mu možná soud ty alimenty snížil. Dokud si o snížení ale nepožádá, musí platit těch 1800,- a dluhy na výživném, pokud je neplatí, mu narůstají. A pokud má pochybnosti o svém otcovství, pak může požádat o provedení testů.
Děkuji, řeknu mu o této možnosti. Myslím ale, že to bude marné. Soud si při vyměřování výživného vyžádal potvrzení o příjmu za rok zpětně, takže zhruba vědí, kolik peněz měsíčně má. Exekuci, kterou strhávám, vydal týž soud a následně předal exek. úřadu. A přesto mu teď výživné zvýšili...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
25. 2. 2010 10:46
Dobrý den,
soud nám určil strhávat zaměstnanci ze mzdy 1800 Kč na výživné. Za měsíc leden jsem mohla srazit jen 489 Kč. Je zaměstnanec povinen doplatit bývalé manželce rozdíl z peněz, které mu z výplaty zbydou?
Děkuji.