Hlavní navigace

Registrace k zál.dani

  • (neregistrovaný)

    25. 2. 2010 11:11

    dobrý den, v r.200í jsme měli nějaké brigádníky, a teď jsem zjistil , že nemáme u FÚ podanou registraci, nikdy jsme zaměstnance neměli, a ani u dohod jsme neodváděli žádnou daň. Takže se máme zaregistrovat? Zpětně to asi nejde, že? A to se vyplňuje ta univerzální přihláška k registraci pro FO? Děkuji Marek

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 2. 2010 11:39

      L. (neregistrovaný)

      Re: registrace k zál.dani
      ano k zálohové dani se registrujete na té univerzální přihlášce k registraci, nevím přesně, v jakém roce jste to ty brigádníky měl - je tam 200í, ale dle mého tu registraci můžete podat s tím datumem, kdy jste měl toho prvního zaměstnance, alespoň jeden můj známý to taky dával asi o 6 měsíců zpětně. Ještě prověřte, zda to je skutečně daň zálohová, zda se nebude jednat o daň srážkovou, ta se pak platí na jiný účet (záleží zda brigádníci podepsali prohlášení a na výši výdělku), daň samozřejmě musíte co nejdřív zaplatit, penále vás jistě nemine.

    • 25. 2. 2010 11:56

      MarekZ (neregistrovaný)

      Re: registrace k zál.dani
      Děkuji, bylo to v r.2009, daň vyšla nula, brig.podepsali prohlášení.
      Teď jsem mluvil s účetní, registrace prý zpětně nejde, ale neřekla mi, jestli za ten loňský rok podat nulové vyúčtování, když jsem nebyl registrován?

    • 25. 2. 2010 12:24

      L. (neregistrovaný)

      Re: registrace k zál.dani
      tak to nevím - tomu známému řekli na FÚ, že pokud měl zaměstnance, musí být zaregistrován, ať tedy registraci podá (u ostatních daní to zpětně nelze to vím), ale jemu tam daň vyšla, když máte daň 0 tak nevím, co bude lepší - zda dělat jako že nic a nepodávat registraci ani vyúčtování a nebo podat dodatečně registraci + vyúčtování, v tom asi neporadím, ale pokud nejste zaregistrován, nemá cenu podávat vyúčtování, to bych raději podala i tu registraci zpětně a uvidíte, oni se když tak ozvou, třeba ještě někdo poradí :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).