Re: pronájem chaty
Vysvětlím proč chtějí fakturu. Pokud totiž chce firma svému zaměstnanci přispět na dovolenou, musí to jít nepeněžně, tedy zaplatit přímo vám. Pokud by si jejich zaměstnanec u vás tu dovču zaplatil a pak to chtěl od zaměstnavatele proplatit, už je to příjem peněžní a musí to zdanit a odvést z toho sociální a zdravotní pojištění. Aby firma mohla dovolenou zaplatit, potřebuje na to do svého účetnictví fakturu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
25. 2. 2010 11:36
Dobrý den, jsem fyzická osoba, zaměstnanec. mám rekreační chatu, kterou chci pronajímat. zájemkyně odemne chce doklad pro zaměstnavatele, který jí část nákladů uhradí. nevím, jak to provést: stačí smlouva o nájmu a pokladní doklad, že jsem Kč přijala, nebo mohu vystavit fakturu?? nemám ič,dič poraďte prosím