opravdu nikdo neporadí????
>dobrý den, jsem z toho jelen:-) Něco už jsem o
>technickém zhodnocení přečetla, ale pořád nějak tápu. pokud
>jsme si pronajali budovu a v té budově došlo k mnoha
>opravám a nahrazení rozbitého příslušenství za nové,
>pořád nějak nevím, jestli to je TZ nebo oprava. pokud
>vyměníme umyvadlo, WC, dveře, okna (stejné rozměry jako
>původní), vymalovali jsme, nahradili staré jističe za
>nové, vyměnili žaluzie, dlaždičky, podlahu, vjezdová
>vrata, světla, vypínače, revize.... nejsem si jistá zda
>opravy nebo TZ. existuje nějaká pomůcka jak si to
>odůvodnit?Někde jsem četla, že pokud zůstanou stejné
>rozměry - je to oprava. jenže my dělali úpravy jen malé, a
>nahrazovali staré za nové.v původním stavu by se tady
>nedalo asi existovat.moc děkuji
Re: technické zhodnocení - poradíte pros
mail na mě je: kanatko@post.cz
moc vám děkuji.
Re: technické zhodnocení - poradíte pros
Dobrý den, řeším stejný problém jako kolegyně - budeme rekonstruovat najatou budovu a také nevím, co dát do oprav a co do technického zhodnocení ....
cena bude cca 750 tis (budou se měnit podlahy - lino za lino nebo něco jiného, malovat apod.), to bych dala vše do oprav a do TZ bych dala jen příčky, které se budou budovat nové - pro rozdělení prostoru, prosím co myslíte?
Mohla bych Vás taky požádat o tu Vaši jednoduchou pomůcku? Můj mail je jezisekV@centrum.cz
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
25. 2. 2010 13:11
dobrý den, jsem z toho jelen:-) Něco už jsem o technickém zhodnocení přečetla, ale pořád nějak tápu. pokud jsme si pronajali budovu a v té budově došlo k mnoha opravám a nahrazení rozbitého příslušenství za nové, pořád nějak nevím, jestli to je TZ nebo oprava. pokud vyměníme umyvadlo, WC, dveře, okna (stejné rozměry jako původní), vymalovali jsme, nahradili staré jističe za nové, vyměnili žaluzie, dlaždičky, podlahu, vjezdová vrata, světla, vypínače, revize.... nejsem si jistá zda opravy nebo TZ. existuje nějaká pomůcka jak si to odůvodnit?Někde jsem četla, že pokud zůstanou stejné rozměry - je to oprava. jenže my dělali úpravy jen malé, a nahrazovali staré za nové.v původním stavu by se tady nedalo asi existovat.moc děkuji