Re: Konec rodičovské - nemoc
Vy jste požádala o dobu čerpání rodičovské dovolené do 2 let věku dítěte, ale vy můžete z-tele opět požádat o rodič.dovolenou i nyní na delší dobu, nejdéle ovšem do 3 let věku dítěte a z-tel je povinen vaší žádosti vyhovět, tzn. nemusíte nastupovat do zaměstnání. Jestliže nastupujete u stejného zaměstnavatele na mateřskou do 4 let věku prvního dítěte, vaše peněžitá pomoc v mateřství nemůže být u druhého dítěte nižší než ta předcházející - buď může být vyšší anebo pokud by byla nižší, automaticky OSSZ začne vyplácet i bez vaší žádosti druhou PPM ve výši první PPM. Říkám to srozumitelně ?
Po skončení Vámi zvolené rodičovské dovolené do dvou let věku dítěte již nežádejte o její prodloužení - byla byste do doby pobírání PPM doma zadarmo (pokud máte zvolenou 2letou variantu pobírání rod. příspěvku)! Do nástupu na další mateřskou dovolenou nastupte na nemocenskou - budete mít příjem. Hezký den!
Zapomněla jsem napsat, že nemocenskou budete pobírat od 15. dne nemoci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
25. 2. 2010 15:35
Dobrý den.Požádala jsem zaměstnavatele o rod. dovolenou do dvou let věku dítěte. Teď jsem opět těhotná a měla bych rodit cca 4 měsíce po skončení rod. dovolené. Mohu jít rovnou na nemocenskou a pak nástoupit na mateřskou? Nebo bych měla jít aspoň na 1 den do práce a pak jít marodit...děkuji za rady.