Re: doklady k ročnímu zúčtování daně
nemusíte, stačí si na potvrzení o zaplaceném pojištění napsat "Ověřeno dle originálu smlouvy". Jinak za to zodpovídá pojišťovna, ta by neměla vystavit potvrzení na slevu na daních, pokud smlouva neodpovídá požadavkům.
>>>>Dobrý den ,prosim Vás je nutné mít kopii smlouvy ve
>>>>složce zaměstnance o jed.pojištěních
>>>>(penzijní,životní),úvěr. smlouvách, když zaměstnanec
>>>>požaduje
>>>>roč.zúč.daně a uplatňuje si nezd.části dle §15 nebo
>>>>stačí
>>>>potvrzení,které vydávají jedn.pojišťovny každým rokem
>>>>a
>>>>zaměstnanec je do 15.února dá zaměstnavateli. Ptám
>>>>se
>>>>proto,že 3 zaměstnanci mi kopii smluv odmítli
>>>>poskytnout
>>>>(originál předložili,ale kopii mi nedovolili udělat
>>>>a
>>>>dodali pouze doklad od pojišťovny a jeden doklad o
>>>>splátkách úvěru,prý je to jejich osobní věc.Já to
>>>>chápu,ale mám, obavy aby mi to kontrola nenapadla
>>>>jako
>>>>pochybení,když nepředložím kopie těchto smluv a
>>>>předložím
souhlasím s výše uvedeným, že stačí, že byla smlouva ověřena, a záleží na kontrolním orgánu, jestli mu to bude stačit.
>>>>pouze ty roční doklady, které mi předali .Děkuji za
>>>>odpověď.
>>>>Lenka.
>>>Kopii smlouvy tam musíte mít.
>>
>>nemusíte, stačí si na potvrzení o zaplaceném
>>pojištění
>>napsat "Ověřeno dle originálu smlouvy". Jinak za to
>>zodpovídá pojišťovna, ta by neměla vystavit potvrzení
>>na
>>slevu na daních, pokud smlouva neodpovídá požadavkům.
>Já bych si tam pro sebe napsala, že zam-nec nesouhlasí
>s vyhotovením kopie a upozornila ho, že v případě
>kontroly FÚ by na něm mohli chtít smlouvu předložit
Provedení ročního zúčtování daně je vaše odpovědnost a případná kontrola bude sankcionovat vás a ne zaměstnance. V době kontroly už u vás dávno nemusí být. Slevy musí být prokázané a prokazují se smlouvou a bez její kopie bych to prostě neudělala, ať si podá daňové přiznání.
Souhlasím, taky bych ho poslala na FÚ, ať si udělá přiznání sám. Již jsme měli kontrolu na daně z mezd z FÚ a nekompromisně to chtěli - vždy v prvním roce nárokování, další roky stačí už jen potvrzení. Na FÚ, pokud si udělají přiznání, tak to po nich taky budou chtít. Takže pokud Vám to nedají, tak ať si udělají přiznání sami, protože Vám nechtějí předložit všechny podklady.
Mám stejné zkušenosti...museli jsme doložit kopie smluv při kontrole Fú.
Honily jsme zaměstnance kteří již u nás nepracovali....paráda. radši víc papírů než míň. Nakonec jsme vše doložily ...ale ty nervy,,,dali nám na to 14 dní ( byly na nás moc hodní) ....poslala bych je na fú ať si udělají sami.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
26. 2. 2010 7:09
Dobrý den ,prosim Vás je nutné mít kopii smlouvy ve složce zaměstnance o jed.pojištěních (penzijní,životní),úvěr. smlouvách, když zaměstnanec požaduje roč.zúč.daně a uplatňuje si nezd.části dle §15 nebo stačí potvrzení,které vydávají jedn.pojišťovny každým rokem a zaměstnanec je do 15.února dá zaměstnavateli. Ptám se proto,že 3 zaměstnanci mi kopii smluv odmítli poskytnout (originál předložili,ale kopii mi nedovolili udělat a dodali pouze doklad od pojišťovny a jeden doklad o splátkách úvěru,prý je to jejich osobní věc.Já to chápu,ale mám, obavy aby mi to kontrola nenapadla jako pochybení,když nepředložím kopie těchto smluv a předložím pouze ty roční doklady, které mi předali .Děkuji za odpověď.
Lenka.