Hlavní navigace

Co s tím???

  • (neregistrovaný)

    27. 2. 2010 16:20

    Převzala jsem firmu,DE a splácí se zde vůz na základě smlouvy o úvěru.Je zde zcela jasné co je jistina,urok i pojistné.Ale,když jsem se koukla do loňského zpracování dokladů k dani z příjmu,které dělala jiná firma,je celá tato splátka zapisování v PD jako nedaňová a v závěru pří úpravě nákladu po vynásobení 12 měsíci dána jak daňová.Tedy jako kdyby šlo o leasing,přičemž tu není žádná část z případné akontace.Může jít o leasing,když je napsáno "Splátková kalendář k smlouvě o úvěru č...."?Pokud by se jednalo o úvěr a oni dali do nákladů splátky,musí se předělat daňové přiznání z r.2008?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 2. 2010 17:24

      LuciT (neregistrovaný)

      Re: co s tím???
      A co je ve smlouvě napsáno, že auto se stane majetkem společnosti až po splacení, nebo se stalo majetkem již při uzavření smlouvy ? Je udělaná karta majetku v r. 2008 ? Jestliže je auto v majetku firmy a částka uplatněná v r. 2008 jako daňový výdaj nižší než je odpis na tento rok, tak bych to nechala. Budete mít akorát špatně v DP 2008 v příloze č. 1 kolonku hmotný majetek a uplatněné odpisy, ale kvůli tomu bych přiznání nepředělávala.
      Začala bych od r. 2009 odepisovat z ceny snížené o částku uplaněnou předchozí rok.

    • 27. 2. 2010 19:51

      mamka (neregistrovaný)

      Re: co s tím???
      Já mám v ruce bohužel jen ten splátkový kalendář a další budu zjišťvat v pondělí.Kartu o odpisech jsem v dokladech nenašla a ani smlouvu.V kopii TP ale firma není držitelem vozidla,tak možná bude auto do majetku převedeno až po splacení a tak by se asi spíš jednalo o leasing,je to tak?

    • 28. 2. 2010 13:05

      LuciT (neregistrovaný)

      Re: co s tím???
      Ano, pokud firma nemá firma auto v majetku nemůže ho odepisovat a pak by účtování v roce 2008 bylo dobře.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).