Re: OT kam po mateřské dovolené?
Teď jste na rodičovské dovolené, ne na mateřské. Den po 3. narozeninách dítěte se máte vrátit do práce, ale pokud nemůžete, je tu možnost zkusit se se zaměstnavatelem domluvit na poskytnutí neplaceného volna do toho září (Vy napíšete žádost, půjdete s ní za zaměstnavatelem a on ji buď písemně odsouhlasí nebo ne). Pokud bude zaměstnavatel souhlasit, tak zůstanete doma, zdravotní pojištění platit nemusíte, protože budete pečovat o dítě a do práce půjdete až po uplynutí nepl. volna. Pokud nebude souhlasit, tak nezbude, než do práce nastoupit nebo se dohodnout na skončení prac. poměru. Pokud by prac. poměr skončil a Vy pak otěhotněla a byla nezaměstnaná, neměla byste nárok na nemocenskou ani na mateřské dávky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
27. 2. 2010 20:51
Dobrý večer,
prosím Vás o radu jak se mám zachovat kadyž mi 24.5.2010 končí MD
ale syna mi vezmou do MŠ až v září, tak nevím zda mám dát v zaměstnání výpověd a nahlásit se na ÚP,nebo zda je nějaká možnost abi v zaměstnání mi drželi místo až do září?? Ale myslím že asi ne?
Kdybych byla na ÚP a poté otěhotněla jestly bych měla nárok na nějakou podporu,nebo kdybych z ÚP šla na neschopenku zda to jde??
Jelikož se mi rok nedaří otěhotnět ale co kdyby,prosím o Váš názor co by bylo nejrozumější .Je mi 28let a pracuji od 18. jen od 9.10.2006
jsem byla na riz.těhotenství a v dubnu 2007 jsem nastoupila na MD
Děkuji moc za odpověd
Spozdravem Lucie Veselá