Re: PPM, RD a dovolená
>Prosím o kontrolu: Zaměstnána od roku 2006, v roce
>2009 nemoc od 28.7 - 8.11.09 nemocná, od 9.11.09 PPM.
>1) PPM bude trvat do 23. května 2010 (porod 8 týden
>PPM)
ANO
>2) zůstatek dovolené z roku 2009 - 4dny - nebude se
>krátit a jak zapsat, proúčtovat a proplatit tento
>zůstatek z 2009? Předpokládám, že to bude možné až po
>24.květnu?
pokud kromě této nemoci neměla jinou nemoc, OČR apod., potom je nárok za r. 2009 na celoroční nárok D (nevím, kolik vybrala, takže ten zůstatek) + nárok na celoroční nárok na D, pokud o dovolenou požádá (písemně) tak, aby navazovala přímo na MD. Dovolenou potom bude čerpat (nesmíte proplatit!!!, jen čerpat) ihned po MD, poté požádá zam-tele o čerpání RD (max. do 3 let dítěte). Pokud by nepožádala o dovolenou, potom by ji (pokrácenou) čerpala až po návratu z RD. Pokud by nepožádala o čerpání RD a neurčila její délku, má se za to, že čerpá do 3 let dítěte (dříve tedy nemusíte umožnit její návrat do zaměstnání)
§ 217 odst. 5, § 218 odst. 3
Re: PPM, RD a dovolená
ona musí o dovolenou požádat, sama od sebe nesmíte nic platit
pokud požádá (písemně), potom bude čerpat 4 dny dovolené z r. 2009 + 20 PD za r. 2010 a až potom bude čerpat rodič. dovolenou
(o rodič. příspěvek - od státu - může požádat ihned od 24.5., takže po nějaký čas může mít souběh příjmů)
pokud o čerpání dovolené nepožádá, tak od 24.10. bude čerpat rodič. dovolenou (protože nepožádala písemně o dobu, po kterou chce čerpat, budete ji vést na RD až do 3 let dítěte), 1. den po 3. naroz. by měla nastoupit zpět do zaměstnání a v té době by čerpala dovolenou, kterou nevyčerpala v době ihned po MD
Re: pro jenu
tento
>>>>>>>>>>zůstatek z 2009? Předpokládám, že to bude možné až po
>>>>>>>>>>24.květnu?
>>>>>>>>>
>>>>>>Počítám správně bez víkendů a svátků - je to méně než
>>>>>>100dnů, pokud i s víkendy a sv. je to více
>>>>>
>>>>>krácení je za pracovní dny /ne za kalendářní dny
>>>>
>>>>Děkuji - ještě k čerpání té zbylé dovolené: 23.5.2010
>>>>jí skončí PPM. Já tedy zadám od 24.5.20010 do
>>>>28.5.2010 dovolenou (tím se jí proplatí)a pak teprve
>>>>mateřskou
>>>>dovolenou?
>>>
>>>ona musí o dovolenou požádat, sama od sebe nesmíte
>>>nic
>>>platit
>>>pokud požádá (písemně), potom bude čerpat 4 dny
>>>dovolené z r. 2009 + 20 PD za r. 2010 a až potom bude
>>>čerpat
>>>rodič. dovolenou
>>>(o rodič. příspěvek - od státu - může požádat ihned
>>>od
>>>24.5., takže po nějaký čas může mít souběh příjmů)
>>>pokud o čerpání dovolené nepožádá, tak od 24.10. bude
>>>čerpat rodič. dovolenou (protože nepožádala písemně o
>>>dobu, po kterou chce čerpat, budete ji vést na RD až
>>>do 3 let dítěte), 1. den po 3. naroz. by měla
>>>nastoupit
>>>zpět do zaměstnání a v té době by čerpala dovolenou,
>>>kterou nevyčerpala v době ihned po MD
>>
>>Máte můj neskonalý obdiv, opakovat v jednom vlákně 2x
>>to samé, protože tazatel si to ani nepřečte, to je
>>fakt síla.
>
>Paní/panu, který mi pomohl a odpověděl velice děkuji.
>a pro rejpala: celý příspěvek jsem si přečetla. vy
>jste pravděpodobně všeználek a je Vám hned vše jasné!
Není mi vše hned jasné a když pominu, že jste se ptala jednak na to co byste měla vědět, jednak je to tu denně omíláno, tak vůbec nechápu, proč vám nestačila první odpověď xy5, proč vám TOTÉŽ musela psát znovu. Ale je dobře, že už napodruhé jste v obraze. Hezký den.
Jen pro informaci - nejsem mzdová účetní. A prosím, přečtěte si vy kdo co píše, asi došlo k omylu - xy5 mi nejdříve odpovídala do kdy bude PPM a zároveň na krácení a pak na to kdy je možné čerpat dovolenou(resp. konec PPM, dovolená a mateřská dovolená). I přesto Vám děkuji za upozornění, že nikdo není dokonalý :-)
Můžete mě upozornit, v čem se tyto 2 odpovědi xy5 podstatně liší ?
pokud kromě této nemoci neměla jinou nemoc, OČR apod., potom je nárok za r. 2009 na celoroční nárok D (nevím, kolik vybrala, takže ten zůstatek) + nárok na celoroční nárok na D, pokud o dovolenou požádá (písemně) tak, aby navazovala přímo na MD. Dovolenou potom bude čerpat (nesmíte proplatit!!!, jen čerpat) ihned po MD, poté požádá zam-tele o čerpání RD (max. do 3 let dítěte). Pokud by nepožádala o dovolenou, potom by ji (pokrácenou) čerpala až po návratu z RD. Pokud by nepožádala o čerpání RD a neurčila její délku, má se za to, že čerpá do 3 let dítěte (dříve tedy nemusíte umožnit její návrat do zaměstnání)
§ 217 odst. 5, § 218 odst. 3
ona musí o dovolenou požádat, sama od sebe nesmíte nic platit
pokud požádá (písemně), potom bude čerpat 4 dny dovolené z r. 2009 + 20 PD za r. 2010 a až potom bude čerpat rodič. dovolenou
(o rodič. příspěvek - od státu - může požádat ihned od 24.5., takže po nějaký čas může mít souběh příjmů)
pokud o čerpání dovolené nepožádá, tak od 24.10. bude čerpat rodič. dovolenou (protože nepožádala písemně o dobu, po kterou chce čerpat, budete ji vést na RD až do 3 let dítěte), 1. den po 3. naroz. by měla nastoupit zpět do zaměstnání a v té době by čerpala dovolenou, kterou nevyčerpala v době ihned po MD
Tak a přečetla jste si mé, dle Vás hloupé, otázky? Já děkuji ještě jednou xy5 za odpovědi, ale není můj problém, že to bylo psáno ještě jednou. Je mi opravdu líto, že tu rozebíráme kolikrát se tu dané téma probíralo a kolikrát se dotyčný opakuje atd. Pokud by xy5 a jí podobní nechtějí odpovídat tak přeci neodpoví. Nechápu tedy pak Vaše jízlivé připomínky. Nezlobte se, je to jen můj názor.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
1. 3. 2010 8:55
Prosím o kontrolu: Zaměstnána od roku 2006, v roce 2009 nemoc od 28.7 - 8.11.09 nemocná, od 9.11.09 PPM.
1) PPM bude trvat do 23. května 2010 (porod 8 týden PPM)
2) zůstatek dovolené z roku 2009 - 4dny - nebude se krátit a jak zapsat, proúčtovat a proplatit tento zůstatek z 2009? Předpokládám, že to bude možné až po 24.květnu? Moc děkuji za pomoc