Re: Nemocenská
>>>>Dobrý den,
>>>>
>>>>náš zaměstnanec dal výpověď ve zkušební době k datu
>>>>28.2.2010.
>>>>Dnes nám donesl nemocenskou s datumem zahájení
>>>>nemocenské 28.2.2010.
>>>>
>>>>Chci se zaptat jak s platbama nemocenských dávek....
>>>>první 3 dny nemá ni...dalších 14 dnů mu platime my a
>>>>posléze OSSZ.
>>>>
>>>>Je to tak správně a nebo v jeho případě je to jinak?
>>>>
>>>>
>>>>A ještě se chci zeptat. je od 1.3.2010 nezaměstnán,
>>>>nebo je stále naším zaměstnancem dokud mu nebude
>>>>ukončená nemocenská .
>>>>
>>>>ěkuji za odpověď.
>>> pokud skončil 28.2.2010 žádnou náhradu mzdy mu již
>>>neplatíte. Pokud bude nemoc delší od 15 dne vyplácí
>>>OSSZ.
>>
>>OK. A je nadálenáš zaměstnanec nebo ne.... teoreticky
>>28.2 jim ještě byl když onemocněl....
>
>to záleží, co vůbec napsal
>dal výpověď, takže mu běží 2 měs. výpovědní lhůta? Kdy
>tu výpověď dal? Nebo ukončil PP ve zkuš. době, takže
>PP skončil 28.2.?
Dal výpověď ve zkušební době s tím že skončí 28.2.2010. takže pracovní poměr měl skončit 28.2.2010. jenže jeho nemocenský lístek je zahájen 28.2.2010
Milá paní, je opravdu velmi smutné, že nevíte, že pokud někdo dal výpověď, tak prvním dnem následujícího měsíce začíná běžet výpovědní doba, tudíž jeho pracovní poměr nemohl skončit 28.2.2010. Jeho pracovní poměr by skončil, pokud by ve zkušební době ZRUŠIL pracovní poměr dnem 28.2.2010. Takže si v tom udělejte pořádek. Výpověď je něco jiného než zrušení PP ve zkušební době. Mele se to tady denně.
Včera jsem viděla v ukázkách z Ordinace v růžové zahradě zhruba tento rozhovor:
"Přijďte si do kanceláře podepsat výpověď!"
"Na to nemáte právo!"
"Mám, jste ve zkušební době!"
Zřejmě je to sitcom pro personalisty a mzdové účetní. A pravděpodobně i pro doktory a sestřičky.
No takže drazí rádcové , moc se omlouvám že nejsem tak studovaný jako vy, ale uvědomte si že , každý nemá právní vzdělání a nemá čas studovat význam každého slovíčka. Já osobně jsem dispečer a tento problém řeším jen proto že momentálně nemáme ve firmě někoho s Vaším vzděláním aby to řešil.
Jo a mimochodem když víte vše tak dobře , tak vám mohlo dojít že když někdo ruší pracovní poměr ve zkušební době , tak nechce 2 měs výpovědní lhůtu( teda ještě jsem nikoho takového nepotkal a asi ani nepotkám :-) )
to je jen bokem.
Abych to uvedl na pravou míru a dobrali jsme se konce....
Zaměstnanec dal 22.2.2010 : Zrušení pracovního poměru zaměstnancem ve zkušební době , ve kterém uvedl že pracovní poměr ruší ke dni 28.2.2010.
Tak vidím, že zam-ec je na tom se znalostí Zákoníku práce mnohem lépě než Vy. Psal jste, že zam-ec dal VÝPOVĚĎ ve zkuš. době, ale on ji nedal, protože on ZRUŠIL PP ve zkuš. době. A to je ten rozdíl, který si nechcete dát vysvětlit. Asi byste měli projít nějakým školením, neznalost Zákoníku by se mohla firmě velmi prodražit.... Ke znalosti Zákoníku není potřeba VŠ vzdělání.
Pokud tedy skončil PP 28.2., potom nebudete platit náhradu mzdy za nemoc, ale pokud by byl nemocný déle než 14 KD., musí přinést IV. díl neschopenky (řádně vyplněný zašlete s přílohou k žádosti o dávku na oSSZ)
No to bych neřekl, spíše si někde stahnul vzor, to je jedno. Konečně jsem se dozvěděl jak to je. Opravdu nejsem personalista ani účetní a školení nepotřebuji protože to není moje náplň práce, jo a kdybych to věděl tak bych nepsal o radu sem.... když se mě zeptáte jaký je pracovní režim řidiče v MKD tak vám to řeknu i o půl noci, pro mě je výpověď vše co ukončuje práci člověka ve firmě. Mi je jedno jestli je to zrušení nebo výpověď pro mě je podstatné že mám problém a to že mám auto bez řidiče.
Doufám že to pochopíte.
I tak Vám díky za radu
A těm co se smějou ať se smějou, všchni nemůžou vědět všechno
Prochazim si tady diskuze ohledne "zruseni" PP ve zkus.dobe vč. v dobe nemocenske...a nemohla jsem si odpustit sem nenapsat.
Pokud vim, tak tato diskuze je tady proto, aby se lide, co neco NEVĚDÍ, zde zeptali a dozvedeli odpoved k danemu tematu. Nechapu proc jste se tady do pána navazeli, ze by to mel vedet, a ze je smutne ze nevi, ze je rozdil ve zruseni PP a vypovedi. Milé personalistky a ucetni, verte tomu, ze kdo nedela v tomhle oboru, tak to nevi 99% lidi!!!! nerozlisujou ani rozdil mzda/plat, pro ne je dulezity, ze to jsou penize..., a proto je tahle diskuze. Pani xy5 vim, ze tady hodne radi a dobre radi, ale v tehle diskuzi s osobou all me hodne zklamaly svymi arogantnimi odpovedmi...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
2. 3. 2010 11:42
Dobrý den,
náš zaměstnanec dal výpověď ve zkušební době k datu 28.2.2010.
Dnes nám donesl nemocenskou s datumem zahájení nemocenské 28.2.2010.
Chci se zaptat jak s platbama nemocenských dávek.... první 3 dny nemá ni...dalších 14 dnů mu platime my a posléze OSSZ.
Je to tak správně a nebo v jeho případě je to jinak?
A ještě se chci zeptat. je od 1.3.2010 nezaměstnán, nebo je stále naším zaměstnancem dokud mu nebude ukončená nemocenská .
ěkuji za odpověď.