Re: FÚ registrace
Jen zaměstnanec. Dřív mi to dělala mzdovka, ale mám i DPP, takže teď musím sama. Ještě se zeptám, když vás mám na drátě:-)
1. Mám ještě ke všemu Příjem dle §10 za příležitostnou výpomoc 7 tisíc. Kam to mám v přiznání napsat?
2. Týkají se mě nějaké přílohy, když mám tedy HPP, DPP, životní pojištění a ten § 10 ?
Díky moc
§ 10 - to je příloha 2 a nezd. částky - pojištění atp. se píší do oddílu 3 přímo na stranu 2 přiznání.
>>>>Poprvé si dělám přiznání DPFO sama. Musím se na FÚ
>>>>nějak registrovat nebo jim to tam prostě přinesu?
>>>>Díky
>>>
>>>Jestli jste pouze zaměstnanec, pouze " jim " to
>>>přinesete. Pokud jste podnikatel, už jste se měla
>>>registrovat ...
>>
>>Jen zaměstnanec. Dřív mi to dělala mzdovka, ale mám i
>>DPP, takže teď musím sama. Ještě se zeptám, když vás
>>mám na drátě:-)
>>
>>1. Mám ještě ke všemu Příjem dle §10 za
>>příležitostnou
>>výpomoc 7 tisíc. Kam to mám v přiznání napsat?
>>2. Týkají se mě nějaké přílohy, když mám tedy HPP,
>>DPP, životní pojištění a ten § 10 ?
>>
>>Díky moc
>
>§ 10 - to je příloha 2 a nezd. částky - pojištění
>atp. se píší do oddílu 3 přímo na stranu 2 přiznání.
Když mám §10 za administrativní práce, tak tam napíšu jaký druh příjmu? Jsou na to nějaké definice nebo napíšu prostě admin.práce ?
v sloupci kód - u Vás bych napsala " A " ( příležitostná činnost) - a
pak bych tam klidně dala do sl.1 ty admin. práce dále sl.2 příjmy, sl.3 výdaje spojené s tímto příjmem sloupec 4 je rozdíl, a slupec 5 se vyplňuje jen pokud je spojen příjem se spol. jmením manželů - pak se doplní kód "s" nebo kód "p" pokud je to ze zemědělské výroby, což teda není.
Omouvám se, ale nemám u sebe pokyny na vyplnění. Pracuji v programu, který mi to vyplní a první pole kód je jen pro mě informativní a není vidět. Do sloupce 5 Vy nic nevyplňujte. Ten kód A se píse do sl.1 tzn. A-příležitostná činnost. Kód ve sl. 5 se vyplňuje jen jak jsem již napsala p,s nebo z - zahraničí.. Musím jet na cvičení. Zítra se juknu jestli ještě něco nepotřebujete. Stáňa
Jste moc laskavá, děkuji. Až budete mít zítra chviličku tak se na to mrkněte,prosím prosím. Vyplňuji to v programu od Mladé Fronty a počítá mi to samo. Jen nechápu, že když vyplním ten § 10 tak se mi to započítá do výsledku, ale to by nemělo, když se to nedaní ne?
Jen pro kontrolu, posílám souhrn.
Úhrn příjmů 166.170,-
Úhrn pojistného 50.482,-
Zálohy na daň z příjmu 9.315,-
Životní pojištění 12.000,-
§ 10 6.920,-
Daň mi vychází -2.430,-
Když nevyplním ten §10 tak mi to vychází -3.465,-
Díky moc a přeji příjemné cvičení :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
2. 3. 2010 15:31
Poprvé si dělám přiznání DPFO sama. Musím se na FÚ nějak registrovat nebo jim to tam prostě přinesu? Díky