Re: pronájem bytů, nájemné a služby,DPH
Při přeúčtování nájemníkům vystaví doklady kde bude základ + DPH a tu potom odvede. Pokud mu na to nájemníc platí zálohy, tak ty od toho odečte. Zřejmě z těchto záloh DPH neodváděl,že? Potom bude odečet v celkocé částce. Měli jsme kontrolu z FÚ a nic nám k tomuto nevytkla....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
3. 3. 2010 12:07
Prosím o radu.Plátce DPH pronajímá byby ve své nemovitosti.Nájem je osvobozený od DPH,bez možnosti odpočtu.Služby+elektřina+topení z centrálního topení na pevná paliva v domě jsou účtované jednou částkou, nevyúčtovává se,DPH uplatňuji. Neptejte se mě proč,jsem jen účetní, ne majitelka. Účtovala jsem celou částku včetně záloh do daňového příjmu, všechny faktury na elektřinu, popelnice,uhlí,kominík atd. do daňových nákladů, DPH se přepočítává koeficientem. Majitel má i jinou činnost. Prosím Vás, jak to má být správně? Nikdy jsem neúčtovala pro pronajímatele, plátce DPH. Pokud by přeúčtovával výdaje za služby podle spotřeby, jak se projeví DPH? Velice děkuji. Jedná se o rok 2009!!!