Hlavní navigace

Rezervní fond s. r. o.-zpětná tvorba?

  • (neregistrovaný)

    3. 3. 2010 12:11

    Zdravím,

    chci se zeptat, lze vytvořit u s. r. o. rezervní fond zpětně? Tzn. např. v r. 2007 dosáhla s. r. o. poprvé zisku, ale fond nebyl v r. 2008 vytvořen, je možno ho vytvořit až v r. 2009 (v r. 2008 byla ztráta). Nebo počkat na další rok, ve kterém bude dosaženo zisku a pak teprve rez.fond vytvořit? Děkuji předem za odpovědi.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 3. 2010 12:38

      EvaC (neregistrovaný)

      Re: Rezervní fond s. r. o.-zpětná tvorba
      Lze ho vytvořit i převodem z "nerozděleného zisku minulých let" ale vždy musíte na základě zápisu z valné hromady nebo obdobného dokumentu - podívejte se i do stanov společnosti.

    • 3. 3. 2010 12:54

      Jitas (neregistrovaný)

      Re: Rezervní fond s. r. o.-zpětná tvorba
      Děkuji moc. Obávám se ale, že zápis z valné hromady bude problém :-(( Jedině, že bych ho vytvořila sama :-( Ještě by mě zajímalo - která instituce může s. r. o. sankcionovat či nějak postihovat za to, že rezervní fond nevytvořilo?

    • 3. 3. 2010 13:26

      EvaC (neregistrovaný)

      Re: Rezervní fond s. r. o.-zpětná tvorba
      To nevím, ještě jsem se s tím nesetkala, ale pokud máte jen jednoho společníka, možná by šlo - já účtuji akciovku s jediným akcionářem - tak nevím zda by to šlo provést obdobně - nemám přímo zápis z valné hromady, ale "rozhodnutí jediného akcionáře při působnosti valné hromady". Třeba byste to mohla také takto udělat - dáte tam potřebné datum (vždy do 30.6. daného roku) a pak si myslím, že by to šlo a necháte to společníka podepsat.

    • 3. 3. 2010 13:31

      Jitas (neregistrovaný)

      Re: Rezervní fond s. r. o.-zpětná tvorba
      Moc děkuji za odpověď a tip. Zkusím to dát nějak dohromady.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).