Re: Dohad na příjem ?
Nedokončenou výrobu (ve stavebnictví) dělám tak, že udělám odhad - je podložený nákladovými účty a mzdami, ale není to na Kč přesně. Moc se s tím "nepářu", ale také to tam nemůžu vyčíslit jen tak - od oka, podle toho co se mi líbí.
Zaúčtujete jednou částkou 121/611. K té částce dojdete vyčíslením skutečných nákladů na příslušnou zakázku.
Řekla bych, že je to učebnicový příklad pro vytvoření ned.výroby -
"mám na konci roku dvě zálohové faktury, vystavené na práce které mají sice dokončení v r. 2010, ale jsou již v podstatě hotovy, jen předávaly se v lednu".
Souhlasím s Vámi a myslím si, že je dokonce povinnost o nedokončené výrobě účtovat. Protože spolu musí souviset náklady a výnosy za hospodářský rok, což by ve Vašem případě určitě nebylo. V roce 2010 pak odúčtujete 611/121 a vystavíte fakturu 311/602 a už se to Vašich výnosů příliš nedotkne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
3. 3. 2010 15:45
Dobrý den, prosím řekněte mi svůj názor : potřebuji zvednout s.r.o. příjem - o cca 1. mil. , a mám na konci roku dvě zálohové faktury, vystavené na práce které mají sice dokončení v r. 2010, ale jsou již v podstatě hotovy, jen předávaly se v lednu.
Mohu to vyřešit dohadnou položkou na příjem ? Nebo musím ponížit a podloubat všechny nákladové účty ?
V podstatě bude rozdíl v tom, že budu mít i realizovaný zisk v r. 2009. Je to problém ?