Re: DPFO
Zdravotní i sociální pojištění není v roce 2009 daňovým výdajem, případné vrácené přeplatky nejsou daňovým příjmem. Nepočítá se tedy s nimi vůbec v daňovém přiznání. Pokud je Váš příjem z podnikání těch 127 tis., pak jste povinnen platit zálohy na sociální pojištění jako vedlejší činnost. Pokud v zaměstnání dostáváte vyšší než minimální mzdu, nemusíte platit zálohy na ZP.
Re: DPFO
hledám to půl dne a narazil jsem na toto (přímo ze stránek OSSZ):
Pro OSVČ vykonávající vedlejší samostatnou výdělečnou činnost bude minimální záloha na pojistné na důchodové pojištění v měsíci podání Přehledu za rok 2009 a následující měsíce činit 693 Kč. Tento podnikatel bude v roce 2010 povinen platit zálohy na pojistné, pokud se přihlásí k účasti na pojištění na rok 2010 nebo pokud jeho příjem po odpočtu výdajů byl v roce 2009 alespoň 56 532 Kč (výkon činnosti po 12 kalendářních měsíců).
Takže podle všeho píšou - pokud příjmy po odpočtu výdajů. takže zálohy neplatím ne? nebo to chápu špatně?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
3. 3. 2010 17:12
Dobrý den, pokud mám příjmy 127 ti. výdaje 100 tis.a zaplatil jsem v roce 2009 zdr.poj. 2400,-. budu toto pojistné (byl to doplatek za rok 2008) připočítávat k příjmům? moje podnikání je vedlejší činnost. budu platit nějaké zálohy na soc. a zdr.poj? moc děkuji.