Re: Nesoulad
>Dobrý den, firma s.r.o. koupila již používaný starší
>nákl. automobil od jednoho ze svých společníků ze
>soukr. vlastnictví. V kupní smlouvě stanovena prodejní
>cena, na které se obě strany dohodly. Je to cena, která
>vychází z ceny obvyklé stanovené dle toho, jak se
>pohybují ceny za tento typ vozu na internetu a v bazarech.
>Je kupní smlouva dostačující a může být za tuto cenu
>zařazen vůz do podnikání?
>Smlouva nese datum 4.1.2009, ale vůz byl přepsán na
>nového vlastníka (firmu) až 8.2.2009. Dne 8.2.2009 byl
>zaplacen poplatek za TK a přepis vozu - určitě
>nedodrželi nějaký povinný termín registrace.
>Jak mám postupovat? Smlouva se samozřejmě může přepsat
>s datem 8.2.2009, ale již za leden mi dali daň.
>doklady na PHM.
>Budou do pořizovací ceny zahrnuty poplatky za TK a
>reg. nebo zaúčtuji rovnou do nákladů?
>
>(pro jistotu - v diskuzi jsem pátrala)
vůz je majetkem firmy dnem nákupu tj. řídíte se datem na kupní smlouvě. Datum registrace - přepisu není pro vás v tomto směru důležitý. Myslím si, že poplatky jdou rovnou do nákladů, alespoň my to tak děláme.
>
>Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
5. 3. 2010 10:23
Dobrý den, firma s.r.o. koupila již používaný starší nákl. automobil od jednoho ze svých společníků ze soukr. vlastnictví. V kupní smlouvě stanovena prodejní cena, na které se obě strany dohodly. Je to cena, která vychází z ceny obvyklé stanovené dle toho, jak se pohybují ceny za tento typ vozu na internetu a v bazarech. Je kupní smlouva dostačující a může být za tuto cenu zařazen vůz do podnikání?
Smlouva nese datum 4.1.2009, ale vůz byl přepsán na nového vlastníka (firmu) až 8.2.2009. Dne 8.2.2009 byl zaplacen poplatek za TK a přepis vozu - určitě nedodrželi nějaký povinný termín registrace.
Jak mám postupovat? Smlouva se samozřejmě může přepsat s datem 8.2.2009, ale již za leden mi dali daň. doklady na PHM.
Budou do pořizovací ceny zahrnuty poplatky za TK a reg. nebo zaúčtuji rovnou do nákladů?
(pro jistotu - v diskuzi jsem pátrala)
Děkuji