Re: nárok na cestovné
Na ty zakázky mě vozí zaměstnavetel a zese pro mě přijede...můžu se cestovních náhrad dobrovolně vzdát?
myslím, že se vzdát nemůžete, na cestovní náhrady máte nárok a je to zákonná povinnost zam-tele Vám je vyplatit. V případě, že máte ve smlouvě místo výkonu práce uvedenou přesnou adresu (ulice...), jakmile opustíte tuto adresu, vzniká vám nárok na CN. V případě, že budete mít místo výkonu práce obec (Praha), pak práce na zakázce na území Prahy nezakládá vzniku CN. V případě, že byste měl místo výkonu ČR (to dříve hodně zam-telé dělli řidičům, aby jim nemuseli platit CN), pak se za místo prav.pracovisště považuje obec, ve které nejčastěji začínají prac.cesty (par.34 ZP). Takže v případě, že CN nechcete, tak pak jen změna smlouvy :-) Já bych je ale chtěla :-)
>>>>Jako topenář jsem každý den na jiné zakázce.ve
>>>>smlouvě
>>>>mám výkon pracoviště-zakázky v působnosti firmy.Mám
>>>>nárok na proplacení cesťáku,když na zakázky jezdím ze
>>>>sídla firmy firemním vozem?děkuji
>>>
>>>Ano,máte.
>> Na ty zakázky mě vozí zaměstnavetel a zese pro mě
>>přijede...můžu se cestovních náhrad dobrovolně vzdát?
>
výkonu práce obec (Praha), pak práce na
>zakázce na území Prahy nezakládá vzniku CN. V případě,
>že byste měl místo výkonu ČR (to dříve hodně zam-telé
>dělli řidičům, aby jim nemuseli platit CN), pak se za
>místo prav.pracovisště považuje obec, ve které
>nejčastěji začínají prac.cesty (par.34 ZP). Takže v případě,
>že CN nechcete, tak pak jen změna smlouvy :-) Já bych
>je ale chtěla :-)
Místo výkonu práce mám-zakázky v působnosti firmy,většinou je to v okrese města
já nevím, s tím jsem se nesetkala...stanovit místo výkonu práce....působnost firmy. Pakliže pracujete v rámci okresu-tedy místo je stanovené šířeji, než jedna obec, tak místem pravidelného pracovišě je obec, odkud začínají nejčastěji pracovní cesty...tj. asi z místa sídla firmy..pakliže dojedete do práce, tam vás šéf naloží a jedete na zakázku. Takže CN nic, pokud je zakázka v místě města sídla firmy, CN ano, pakliže opustíte město. Toť jen můj názor
pájo, četla jsem, jen jsem si působnost firmy vysvětlila trochu jinak...holt se ještě musím hodně učit, a s potěšením to budu dělat. Nicméně si myslím, že moje odpověď a odkaz na ZP není chybná. Váš příspěvek naopak nechápu-tedy ZP asi nechápu. Skutečně je to tak, že tím, že do smlouvy napíši půsonost firmy...pojmu tím třeba celou ČR. To ale nějak odporuje tomu odstavci v §34, bude-li sjednáno šířeji než jedna obec....už tedy opradu nevím. prosím o vysvětlení. Díky
moment pájo, teď jsem v koncích, dotaz zněl mám nárok na proplacení cesťáku.(jízdné, stravné, ubytování , vedlejší výdaje...) V tom případě jsem vůbec dotaz pana france nepochopila a snad si to večer v klidu všechno přečtu, protože, teď se cítím jako úplný pitomec, který neumí číst. Už je pátek :-( vůbec mě nenapadlo, že by se mohl někdo ptát na jízdné, když se veze ve firemním autě..žádné náklady mu přece nevznikají. V tom případě to ale většina pochopila jako já.... :-)
já nevím, já jsem to taky jen přelítl, firemní auto, nárok na cesťák? Nemá. Proto jsem pak čuměl, že se tam probírá stravné, což mi asi uniklo, možná jsem to zamotal já, potom sorry.
Proto závěr nyní po znovu pročtení vidím:
jízdné NE- fir.auto
stravné za popsaných podmínek ANO- § 34 ano.
pájo, myslím, že všichni ví, že vy se v lecčems vyznáte, proto jsem byla hrozně moc zmatená a snažila jsem se od Vás vyzjistit, jak se věci mají a zda jen zase něco blbě nechápu. To, že dokáže napsat sorry z Vás dělá ještě většího kabrňáka. Hezký víkend, dnes už fakt je třeba jít domů. Myslím, že teď je to na francovi, aby to jaksi uvedl na pravou míru, co vlastně chtěl vědět. :-)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
5. 3. 2010 13:13
Jako topenář jsem každý den na jiné zakázce.ve smlouvě mám výkon pracoviště-zakázky v působnosti firmy.Mám nárok na proplacení cesťáku,když na zakázky jezdím ze sídla firmy firemním vozem?děkuji