Dohoda o srážkách ze mzdy- profireal

• (neregistrovaný)

8. 3. 2010 15:30

Dobrý den, přišla nám žádost o provádění srážek ze mzdy našeho zaměstnance. On si vzal úvěr a nesplácí ho. byla sepsána dohoda o srážkách ze mzdy uzavřená podle §551 občasnkého zákoníku, podepsaná před 31.12.2006. Můžu odříct, že nebudeme provádět srážky ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 3. 2010 16:03

Anna (neregistrovaný)

Re: dohoda o srážkách ze mzdy- profireal
      Pokud vám předloží dohodu o srážkách ze mzdy, která byla uzavřena před 1. 1. 2007, srážet podle přechodných ustanovení zákoníku práce musíte. Částku však od toho 1. 1. nesmějí zvyšovat! Speciálně u této firmy se setkávám s tzv. revolvingovými úvěry, které jsou prakticky nekonečné.
      Podle mých zkušeností ale nepředkládávají dohodu originální, ale okopírovanou, špatně čitelnou. Vyžaduji proto předložení originálu nebo ověřené kopie (ovšem ne ověřené někým z jejich firmy - to taky zkoušejí), a dále přehled splácení - kvůli tomu revolvingu - aby bylo zřejmé, že se částka nezvýšila.
      Obvykle se už neozvou.
      V poslední době jsem zaznamenala, že různé firmy opět zkoušejí posílat dohody o srážkách (čerstvé) - dokonce s výhrůžkami...

• 22. 3. 2010 14:26

liba1 (neregistrovaný)

Re: dohoda o srážkách ze mzdy- profireal
      můžete mi prosím sdělit,jak jste tento problém vyřešili,mám ve firmě totéž a nevím jestli srážet nebo ne.Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).