Re: Pronájem bytu - nepodnikatel
Pokud je ve smlouvě částka celkem, tak celá částka je příjmem. Pokud je ve smlouvě vypsaná zvlášť částka za nájem a zvlášť zálohy na služby, tak je příjmem ke zdanění jen nájem. FÚ při kontrole neuznává rozdělení na nájem a zálohy, pokud to není přímo uvedeno ve smlouvě. Na práskačku přišli na kontrolu k FO, která pronajímala byt. Zálohy uvedené v jedné částce nájmu neuznali a dodanili je jako nájem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
8. 3. 2010 16:44
Dobrý den, můžete mi poradit jak správně uplatnit výdaje z pronájmu bytu? Pronajímám byt za cenu 11.400,- Kč, částka zahrnuje zálohy na služby (výše záloh je dokladána evidenčním listem). Výše záloh je 1.491,-. Budu postupvat správně, když tyto zálohy odečtu a do příjmu mi bude vstupovat částka 9.909,- z které odečtu 30% a to mi bude vstupovat do základu daně?? Nebo si můžu ještě odečíst částku ve výši 3.769,- za nájem a potom by vstupovala částka 6.140,- a z toho 30%. Předem děkuji za odpověď.