Re: Prodej vozu - DE
Auto zařadíte do majetku firmy jako (předpokládám) hmotný inv. majetek ke dni pořízení pořizovací cenou ( nákupní cenou) a ke dni 31.12.09 provedete roční daňový odpis ( ten si uplatníte jako náklad v daňovém přiznání za r. 2009), o který se sníží jeho zůstatková hodnota. Majetek máte ke dni 31.1209 v majetku firmy.
V 1/10 auto prodáte, příjem zahrnete do zdanitelných příjmů a zůstatkovou hodnotu auta ( to je ta, co zůstane po odpisu k 31.12.09) můžete zahrnout do nákladů dle ZDP §24 odst. 2/b za rok 2010 - "neúčtujete" o této operaci do evidence, ale zahrnete tu částku do daňového přiznání, kde je na to kolonka ;-) Zuzik
Re: Prodej vozu - DE
A za rok 2010 ještě uplatnit 1/2 ročního odpisu a zbytek odpis ZC.
A já si to dávala do deníku jako uzávěrkovou nepeněžní operaci
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
9. 3. 2010 10:20
Dobrý den, vedu DE a v únoru/2008 jsem koupila OA do podnikání. V lednu/2010 jsem auto prodala. Nevím jak zaevidovat, když auto ještě nebylo odepsáno. Děkuji za pomoc!!!