Re: OSVČ bez bankovního účtu
Resim to tak, ze zadam do DE cely jeho soukr. ucet, soukrome platby dam nedanove - je to ale prace dost neprijemna, ale mam kontrolu, ze mam vsechno podchycene.
Navrhla jsem jim, ze jim od r. 2010 budu VZP, SP posilat ze sveho podnikatelskeho uctu - zaplati mi predem + poplatek bance - ja zadam trvaly prikaz
Nejlepsi je rozdelit podnikani a soukrome vydaje, ale pro zacinajici OSVC jsou bank. poplatky stale dost vysoke
Tak toho jsem se bála...:-( Myslíte si, že by bylo úplně blbě, kdybych prostě platby o které se mi jedná zadala do programu v oddíle "nepeněžní deník"? Třeba platby na OSSZ a VZP bych měla podloženy soupisem od nich a třeba u telefonů si nechat napsat papír, že nic nedluží? Nebo taky nějakou sjetinu plateb? Fakt to jsou tyhle dvě nákladové položky a kvůli nim se mi teda nechce se mu hrabat v soukromém účtu. Ostatní mu jde pokladnou.
Prosím o radu: OSVČ bez bankovního účtu
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat na stejnou věc jako Vendula. Jak to je s osobním účtem u OSVČ?
Mamka podniká jako OSVČ a taky nemá podnik. účet. Vede DE, kde zaznamenáváme výpisy z bank. účtu, protože jí tam chodí plat a odečítá se jí z toho účtu zálohy na soc. a zdrav. pojištění.
Známá účetní nám řekla, že pro dorovnámí, aby seděl zůstatek účtu v DE a ve výpisu, bychom měli dávat do výdajů všechny položky z účtu na osobní spotřebu, je to tak?
A co když mi stejně vychází v DE zůstatek vyšší než ve výpisu?
Díky moc všem za odpověď.
Tyto platby účtuji jako výdaje v hotovosti.
I podnikatelský účet lze pořídit s minim.náklady pokud má OSVČ k dispozici internet:
GE jej má za 159,- měsíčně - libovolný počet příchozích i odchozích
plateb
mBank: příchozí platby zdarma, odchozí: Kč 3,-, za vedení účtu 0.
Přimlouvám se za zřízení účtu. Třeba i osobního, který však bude sloužit pouze k podnikatelským platbám. mBank je opravdu za 0 Kč poplatků.
Pokud už účet není - volila bych účtování "přes pokladu". Že bylo zaplaceno - doložit kopií řádku ze soukromého výpisu.
V DE bych neúčtovala o celém soukromém výpisu. (není toho trochu moc?)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
9. 3. 2010 12:24
Dobrý den,
jak prosím vás řešíte podnikatele účtujícího v DE, který nemá podnikatelský účet a něco si platí přes svůj soukromý účet? Např. sociální a zdravotní pojištění, telefony a podobně.
Díky za rady a tipy. Vendula