Re: DUZP přefakturace dopravy
Domnívám se, že zdantielné plnění při poskytnutí služby se
považuje za uskutečněné dnem jejího poskytnutí nebo
vystavením daňového dokladu a to tím dnem, který nastane
dříve. § 21/1, 5. Obdržením faktury to nebude.
pouze v případě plynu , tepla, vody, atd.je to dnem zjištění
skutečně přeúčtovávané částky.
připojím se k Vám do diskuze, totéž jsem řešila před nedávnem, začala jsem účtovat spediční firmu, firma vystavovala fakturu s DUZP dnem přijetí fakury od dopravce (měli tuto info z ministerstva), já to znovu ověřovala, DP mého známého co vlastní velikou přepravní společnost mě toto potvrdila, dále jsme si letos koupila knihu zabývajícíc se speciáně spedicí a dopravou od INg, Galočíka, je to tam také popsáno. DUZP pro spediční firmu je den přijetí faktury od dopravce, který zboží fyzicky vezl.
Tak ta kniha mě zajímá. Mám starší, zelenou od Galočíka a tam je pravý opak.
Takže to děláme na přijetí faktury. S tím, že je to chybně! A teď vidím, že by to mohlo být Ok.
Napište mi na farnikovavladimira@seznam.cz
Budu moooc ráda. Protože na vystavení, nebo provedení služby to fakt nejde. Teda u velkých dopravních firem :-)
Díky Vlaďka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
10. 3. 2010 7:29
Dobrý den, jsme firma zabývající se dopravou. Mám takový problém: zákazník si u nás objednal přepravu, my jsme najali dalšího dopravce a on zase dalšího. Přeprava se uskutečnila 25.2.2010, firma, která tu přepravu fakticky uskutečnila vyslavila fa s DUZP 25.2.2010. Ta firma, která to měla jet pro nás obdržela fakturu 1.3.2010 - vystavila fakturu se zdanitelným plněním 1.3.2010 a odeslala ji nám. Jenže přeprava se uskutečnila v únoru a zákazník, který tu službu u nás objednal chce (což je zcela logické) fakturu spadající do období února. Paní, která vystavila fakturu se zd.plněním března nás odbyla, že fakturu neopraví, že pro ni je zd. plnění den, kdy obdrží fakturu - je to tak správně??? Děkuji za odpověď