Re: OSSZ - ztráta
Souhlasím se Šaber, pokud vyplňujete Přehled o př. a výdajích pro OSSZ, vyplňujete pouze za OSVČ tedy jen příjmy a výdaje za VČ,pokud je HPP zaměstnavatel. Pouze do bodu 2. zaškrtnete,proč je VPP OSVČ a k tomu na OSSZ přiložte Pozvrzení ze zaměstnání,aby Vás OSSZ nepovažovala za OSVČ pracující na HPP,protože to by jste musela platit měsíční zálohy na sociálku (takhle vám socku platí zaměstnavatel)
Děkuji a co řádek 30? A chápu to dobře, že pokud jsem i OSVČ, tak i přesto bych měla platit zálohy na DP, abych příští rok zase tolik nedoplacela?
pokud je OSVČ jako vedlejší PP, má ze zaměstnání potvrzení, že výše vym.zákl. je vyšší než 96 tis., a ještě k tomu je ve ztrátě, tak v žádném případě neplatí žádný doplatek, ani zálohy :-). v řádku 22 a 23 uvedete pouze VEDLEJŠÍ. Vás zaplacené pojistné ze zaměstnání vůbec nezajímá (pokud nemá daň.základ vyšší než je stanovená hranice). Zálohy si pro příští rok může platit DOBROVOLNĚ (str.2 /6 zaškrtnete vedlejší činnost) a záloha je 693,-/ měs pro vedlejšáky. Pokud ale ví, že jeho čistý zisk z podnikání nepřesáhne stanovenou hranici (cca 4 tis/měs) není povinnen žádné sociální pojištění platit
Přeji pěkný den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
10. 3. 2010 9:13
daň. základ : - 93296.
Po celý rok vykonával HPP-zaměstnání, VVP - OSVČ.
ř.22 a 23 hlavní a vedlejší je 12 a 12?
Ze zaměstnání mám potvrzení že zaměst. trvalo 1-12/2009 a že váše vym. základu je více než 96000 a co s tím?
Jak zjistím kolik zaplatil na zálohach z HPP? Vychází mi na přiznání 20636,- doplatek. To je nějak moc ne? Podniká teprv prvním rokem. Nemám někde chybu? Děkuji :D