Re: přeplatek na DPPO
V roce 2009 měly bát zaplaceny 4 zálohy - 1. v březnu a každého dalšího čtvrt roku. Takže ta loňská březnová se počítá do r. 2009.
Re: přeplatek na DPPO
Nejedná se o přeplatek. Jedná se o řádnou zálohu vypočítanou z přiznání za rok 2008, která bude použita na daňovou povinnost roku 2010.
Pro příště: předem můžete požádat o snížení či úplné prominutí zálohy. Má se žádat měsíc předem, ale vyhoví i později. Většinou chtějí přiložit výkazy za dokončený měsíc, v tomto případě byste bývali přiložili leden. A musíte nějak zdůvodnit, proč o to žádáte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
11. 3. 2010 14:35
dobrý den,ráda bych věděla jak postupovat,když vím,že budu mít přeplatek na dani v roce 2010 za rok 2009.Můj daňový poradce mi řekl,že musím teď do 15.3.zaplatit čtvrtletní zálohu na daň.Chápu, že než odevzdám daňové přiznání,nejeví se to jako přeplatek.Ale co mě více udivuje,že když tedy zaplatím tuto zálohu a na konci března odevzdám daňové přiznání,tak si o tento přeplatek prý mohu zažádat až v roce 2011.Ráda bych se zeptala,jestli to tak opravdu má být.Dodávám,že všechny závazky vůči státu mám zaplacené,takže by neměl být problém mi přeplatek vrátit.Předem děkuji