Hlavní navigace

Nájemné

  • (neregistrovaný)

    11. 3. 2010 16:00

    Dobrý den, koupila jsem byt, ve kterém byl nájemník. Nájemní smlouvu měl na dobu určitou. Ta mu skončila. Jakou mu mohu vystavit smlouvu, když musím teď nově přispívat do fondu oprav + nájem + energie - společných porostor. (do fondu oprav nájemník nepřispíval)
    nájem měl asi 1000 Kč vč. el. spol. prostor. což nepokryje ani částku do fondu oprav.
    Podle čeho se musím řídit? Mohu vystavit novou smlouvu na 2000 Kč za nájem + záloha el. spol. prostor?
    Děkuji Hanka

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 3. 2010 16:22

      v.e.n.d.y.

      Re: nájemné
      Přeci Vám nájemník musí zaplatit nejen to, co opravdu spotřebuje, ale vše, co máte s bytem za náklady. Cena se skládá nejméně ze záloh na energie, z toho, co musíte zaplatit jako nájem družstvu (fond oprav, další poplatky) a ještě byste na tom měla něco vydělat na další náklady, které s bytem máte. 2 000,- v dnešní době se mi zdá hodně málo....

    • 11. 3. 2010 16:33

      Hanka. (neregistrovaný)

      Re: nájemné
      To mě taky. Pán se rozčiloval i když měl platit 1000 Kč nájem, elektriku si platil sám. Jen se mu vyúčtovala el. za společné prostory. Je to byt 3+1 na malé obci, ale stejně se mi to zdá hodně málo. Zajímalo čím se musím řídit, obchodním zákoníkem, občanským zákoníkem. Přeci když jsem byt koupila už tam není regulované nájemné. Nevyznám se v tom. Děkuji H.

    • 11. 3. 2010 18:48

      v.e.n.d.y.

      Re: nájemné
      Řídíte se občanským zákoníkem a je jen na vás dvou, jaké podmínky si dáte do smlouvy, přeci nebudete za někoho ještě platit jeho bydlení.....Ale víc o tomhle pan pája, to je odborník

    • 13. 3. 2010 17:04

      Lina

      Re: nájemné
      Dobrý den, trošku se přidám, i když nejsem odborník, ale mám zato, že pokud jste koupila byt - asi od obce, kde bylo regulované nájemné, tož je i nadále regulované - v tom bych ovšem spíš viděla plus. Mrkněte se na stránky ministerstva pro místni rozvoj, najděte si kalkulátor jednostranně zvýšeného nájemného ... tzn. milému pánovi byste vypočítala zvýšené nájemné, předala tak jak se má a pokud se mu to nelíbí, může se odvolat přes soud... (anebo taky neplatit, ale většinou to zabere...)...ale chtělo by to myslím páju.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).