Technické zhodnocení budov

• (neregistrovaný)

11. 3. 2010 19:35

Dobrý den,

potřebuji prosím napsat jak hodnotit následující problém.

Je průmyslová budova (Čerpací stanice surové vody). V roce 2000 proběhla velká rekonstrukce a modernizace provozu ČS. Bývalé rozvodny 6 kV byly zrušeny včetně potrubí klimatizace. Vybavení rozvodny, včetně potrubí klimatizace bylo demontováno. Ve zdi zůstaly otvory po potrubí klimatizace. Celé patro zůstalo prázdné bez dalšího využití. Nová rozvodna 6 kV včetně klimatizace byla přemístěna do jiné části objektu čerpací stanice. Z důvodu omezení proudění studeného vzduchu do spojovací chodby jsem chtěl nechat otvory po potrubí klimatizace zazdít (jedná se cca o rozměr 1 x 1 m). Zazdění měli provést pracovnící závodové údržby v rámci oprav a udržovacích prací. Byl jsem ale upozorněn, že nejde o údržbu, ale o technické zhodnocení budovy i když zůstanou prostory dále nevyužívané.

Prosím o vyjádření, zda se jedná dle ustanovení zákona č. 337/1992 Sb. o technické zhodnocení budovy (práce nepřesáhnou částku 40.000,- Kč), nebo o běžnou údržbu budovy.

Přeji hezký den.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 3. 2010 9:41

d. (neregistrovaný)

Re: Technické zhodnocení budov
      Já osobně bych dala jako opravu nebo jen použitý materiál do režijní spotřeby, když budou provádět zaměstnanci. Zazdění díry ve zdi není podle mě ani rekonstrukce ani modernizace.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).