Re: Přerušování živnosti
vliv na daňový základ to nemá - asi bych k tomu dala čestné prohlášení, kde bych rozepsala od do jsem podnikal, od do jsem byl na pracáku, aby po Vás pak nechtěli doložit příjmy z doby, kdy jste měl přerušenou živnost. Na přehledy pro zdravku a sociáku to musíte rozepsat, kolik měsíců jste podnikal a kolik ne.
děkuji za odpověd. v přehledech pro OSSZ mi to vypočítalo, ale přehledy pro vzp - s tím si moc nevím rady. Předpokládám, že mého problému (přerušování živnosti) se týká "Prohlášení" na straně 1 dole, a to bod B, že pro mě nebyl stanoven min. vyměř. zákl. z důvodů placení pojistného státem...
V Pokynech se o přerušení živnosti vůbec nemluví. Jen je tam pořád zmínka o celém měsíci... když jsem tedy přerušoval živnost v půlce měsíce a pak zas v půlce obnovoval platí pro mě, že jsem byl OSVČ nebo ne ???
Děkuji moc.
stačí jeden den v měsíci a platíte celé zdravotní pojištění, takže pro vás platí v měsíci přerušení a obnovení, že jste byl OSVČ - příště tedy přerušovat k 31. dni v měsíci a obnovovat k 1. dni v měsíci, ať zbytečně neplatíte.
děkuji a v přehledu pro VZP, které se musí odevzat společně s Přiznáním k dani z příjmu vyplním na druhé stránce v řádku 4 jaký údaj ? Měl jsem tři celé měsíce pozastavenou živnost, celé čtyři měsíce jsem podnikal a pět měsíců jsem podnikal pouze po část měsíce. Do 4 a 5 řádku vyplním tedy číslici 9 nebo jen 4 ? Anebo je to irelevantní, vzhledem k tomu, že jak jsem zjistil, se pak mění jen výše nových záloh? A co v řádku 6 ? Ten nevyplnuji, nebo zde napíšu údaj 12(jakože 12 měsíců) - ř.4 ?
Děkuji za odpověd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
12. 3. 2010 0:16
Poradíte mi někdo prosím, když jsem v r. 2009 přerušoval několikrát živnost, zda to někam zaznamenat do daňového přiznání? Popřípadě, co to pro mě znamená...jestli se tím nějak krátí moje příjmy, výdaje aj. Výdaje si uplatňuji paušálem. Jsem zedník. Děkuji za odpověď.
LK