Hlavní navigace

Spěchá!! - prosím mám vést sklad?

• (neregistrovaný)

13. 3. 2010 12:16

Dobrý den, rád bych se zeptal. Mám květinářství, kde nákupy dávám rovnou na 504 a prodej na 604. Není v mým silách vést jednotlivé skladové karty pro jednotl. kytky. Nákupky jsou často psané rukou a latinsky. Chci se zeptat, zda jsem povinnen vést sklad a pokud ano, jaký, zda způsobem A nebo B a jak se to promítne v daňovém přiznání. Moc děkuju

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 3. 2010 0:54

jiřka II (neregistrovaný)

Re: Spěchá!! - prosím mám vést sklad?
      Pokud dáváte nákupy na 504 a prodej na 604, pak vedete zásoby způsobem B a vzhledem k tomu, že se jedná o prodej, tak prostě provedete kontrolu korunou - nákupy plus průměrný rabat mínus prodej zboží a to byste měl mít na skladě - mělo by to odpovídat inventuře - zjednodušeně řečeno. poté tedy jen zaúčtujete případné inventarizační přebytky či manko apod. nemusíte vést skladové karty.

• 9. 4. 2010 21:22

PetraM (neregistrovaný)

Re: Spěchá!! - prosím mám vést sklad?
      Dobrý den,
      také mám problém, kamarádka začala provozovat květinářství a nevede žádnou skladovou evidenci. Požádala mě o vedení účetnictví, ale s tím skladem nejsem nijak srovnaná. Prodává jak řezané kytky, vazby, pokojovky, květináče, dekorace apod. Nákupky má na zboží zvláť, ale tržby nijak nerozděluje, má to za každý den všechno sečtené najednou. A co ztratné za zvadlé kytky?? Všechno toto byste tedy také dávali přes 504 a 604??
      Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).