Re: OČR - kolik dní mi bude "proplaceno"
Zapomněla jste uvést, zda jste samoživitelka, či ne. Předpokládám, že ano. Za dny, kdy budete pracovat, dostanete mzdu od zaměstnavatele. Ošetřovné dostanete za čt,so,ne, st,čt,pá,so ne,případně ještě po a út. Tedy za předpokladu, že jste opravdu samoživitelka. To první pondělí jste doma zadarmo.
Pak je to tedy jinak - ošetřovné dostanete zaplacené za čt,so a ne. V případě, že nejste samoživitelka, máte nárok na zaplacení 6 dnů, počínaje 4.dnem trvání OČR.
Takže, za 14 dní OČR, kdy jsem částečně mohla pracovat mi proplatí pouze 3 dny? Proplácí se tedy 6 dní a to tak, že den šestý až devátý? Nevím proč jsem se domnívala, že mi proplatí max. těch 6 dní a to bez ohledu, který den od počátku nemoci to je... V tom případě je tedy pro mě finančně výhodnější sehnat příště hlídání až od 6 dne. Jestli je má úvaha špatná, opravte mě prosím. Jinak velice děkuji za radu a čas, který jste mi věnovala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
13. 3. 2010 12:47
Dobrý den, prosím o radu, kolik dní mi bude na mém OČR proplaceno. V pondělí jsem nastoupila na OČR a byla s dítětem doma. Na Út a St jsem sehnala hlídání a šla normálně do práce, čt jsem byla doma a pátek opět pracovala. So a Ne doma. V Po a Út budu pracovat a pak do konce týdne už hlídání nemám a budu opět doma. Předpokládám že OČR bude ukončeno nejdříve po 14 dnech. Za kolik dní mi bude příspěvek vyplacen a za které. Předem velice děkuji.