Re: ODPIS majetku
dobrý večer, odpis "pozastavte ( přerušte)" a v roce 2010 pokračujte (začnete tím odpisem, který měl být 2009), není to žádný problém. je lépe odpisy pozastavit než jít do ztráty... nevím jestli máte odpisy přes PC, ale myslím si, že každy program umí pozastavit odpis (účtuji v Pohodě a ta to umí), pokud vedete ručně, tak do řádku pro odpis 2009 napište "pozastaven nebo přerušen)
Dobrý den, děkuji za názor. Dnes mi daňový poradce na můj dotaz odpověděl, že to tak možné není. Pokud si je ve 2009 neuplatním, tak si je neuplatním již nikdy. Pořád nikde nemohu najít oporu v zákonu. Pohodu nepoužívám, v tom mém PC účetnictví ale také žádné přerušení odpisování není. Tak už nevím nevím, co si o tom myslet?!
Myslím, že odpověď najdete v zákoně o dani z příjmu §26 odst.8. pozor, nesmí jít o Mimořádný odpis dle §30a tam nelze přerušit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
13. 3. 2010 19:04
Dobrý večer. FO, DE. Letos se mi nehodí odepsat majetek (malý základ daně). Jak se mám prosím zachovat. Ve 2008 byl první rok odepisování. Je možné odpis letos neuplatnit a ve 2010 pokračovat druhým rokem? Jednoduše řečeno, 2009 vynechat a ve 2010 jedu dáj, jako by se nechumelilo?
Děkuji za názor.