Bonus na dítě - část roku

• (neregistrovaný)

14. 3. 2010 14:39

Dobrý den,
    mám 1 dítě. od 1-10/2009 jsem byla zaměstaná, pak úřad práce. Zaměstnavatel mi bonus na dítě neuplatňoval. Mohu si zažádat o bonusy na dítě jen po část roku 1-10? Měsíce 11-12 si pak začal uplaňovat manžel. Musím to doložit čestným prohlášením nebo potvrzením od zaměstnavatele manžela? Dává se do přiznání potvrzení od úřadu práce potvrzení že jsem byla v evidenci za 11/2009. 3.12.2009 jsem si udělala živnost,ale neměla jsem příjem, musím to nějak dokládat na FÚ? Podám jen přehled na OSSZ a ZP o zaplacené záloze.
    Od 28.1. jsem přerušila živnost a jsem na úřadu práce. Musím i za leden mít zaplacenou sociálku nebo stačí jen zdravotka a za únor už mi zdravotku platí úřad práce? Moc děkuji za pomoc, jsem začátečnice a je to pro mě komplikované.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 3. 2010 0:38

jiřka II (neregistrovaný)

Re: Bonus na dítě - část roku
      Dobrý večer, určitě musíte v tomto případě podat daňové přiznání, kde uvedete své příjmy ze zaměstnání, uplatníte si dítě za 1 - 10 a doložíte - potvrzení o příjmu ze zaměstnání, potvrzení z ÚP o době evidence, potvrzení z práce manžela, kdy přesně si v roce 2009 uplatňovatl slevu na děti a tak by Vám daňový bonus měli vyplatit - pokud jste samozřejmě měla dostatečné příjmy - min. 48000 Kč za rok, což předpokládám, že ze zaměstnání jste měla.
      Současně podáte přehledy na ZP a SP za prosinec.
      Bohužel za leden musíte platit jak sociálku, tak zdravotní. Pokud jste na úřadu práce, tak za Vás stát platí zdravotní pojištění, bohužel ale stačí jeden den podnikání v měsíci a jste povinna uhradit celou zálohu jako podnikatel. Od února už platit nic nemusíte.

• 16. 3. 2010 7:37

kym (neregistrovaný)

Re: Bonus na dítě - část roku
      Mockrát Vám děkuji za odpověď. Moc jste mi pomohla.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).