Re: Prosím o pomoc, jsem jen zaměstnanec
Problém je v tom, že jste měl do 15.února podepsat prohlášení-růžové listy, že chcete po účetní provést roční zúčtování záloh na daň, které je samozřejmě bezplatné, ale jestli jste chtěl podat sám daňové přiznání, pak asi může chtít účetní odměnu.
Jaké úroky uplatňujete?
Ale já jsem požádal v termínu a prohlášení podepsal, jsou to úroky z úvěru
Pokud jste do 15.2. požádal zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování, je jeho povinností ho udělat. Na základě čeho vám tedy účetní dělá daňové přiznání? Vy jste jí o to požádal? Zdůvodnila vám, proč nechce nebo nemůže udělat roční zúčtování? Uplatnění úroků z úvěru nesmí být důvodem k odmítnutí provést roční zúčtování.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
15. 3. 2010 19:02
Dobrý den, v loňském roce jsem byl od ledna do srpna zaměstnán v jedné firmě, dali mi za toto období potvrzení o zdanitelných příjmech, od září jsem byl zaměstnán v jiné firmě. Teď jsem zažádal o vyrovnání daní nového zaměstnavatele.Dal jsem účetní vše potřebné/i potvrzení o zaplacených úrocích/, ta mi zpracovala přiznání k dani z příjmů fyzických osob. Za to chce zaplatit.Nevím, co mám dělat, je to správný postup? Moc děkuji, jsem laik....