Re: Životní pojištění - dodanění
Dobrý den, měla bych dotaz k stejnému tématu, když to pojištění ukončím tak si musím podat daňové přiznání, nemůžou mi to udělat v práci při ročním zúčtovaní? Děkuji
Re: Životní pojištění - dodanění
Jen doplňuji: U pojistných smluv, u nichž nebude vyplaceno pojistné plnění nebo odbytné a zároveň rezerva nebo kapitálová hodnota bude převedena na novou smlouvu soukromého ŽP splňující podmínky pro uplatnění nezdanitelné části základu daně, není poplatník povinen podat DAP a "dodanit" částky uplatněné v uplynulých letech pro snížení základu daně. Nová pojistná smlouva musí ale též splňovat podmínky pro uplatnění zaplaceného pojistného vč. tzv. podmínky "2*60".
Takový poplatník musí rozhodné skutečnosti pro uplatnění odpočtu zaplaceného pojistného u z-tele znovu prokázat předepsaným průkazem - nově uzavřenou pojistnou smlouvou, na níž budou převedeny příslušné finanční prostředky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
16. 3. 2010 8:47
Tři roky jsem uplatňovala životní pojištění, které jsem vypověděla. Jak teď dodanit? Mám dát do řádku Životní pojištění celkovou částku, kterou jsem uplatnila minusem? Děkuji.